Yaz Spor Okulları Açıldı

Yaz Spor Okulları Açıldı

Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde düzenlenen 2023 yılı Yaz Spor Okullarının açılış töreni Kırıkkale Vali Yardımcısı Mehmet Soylu’nun katılımıyla 17 Ağustos Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

17 Ağustos Spor Salonu’nda düzenlenen açılış töreni Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş’in açılış konuşmasıyla başladı. Sporcuların hazır bulunduğu törende konuşma yapan Vali Yardımcısı Mehmet Soylu, sporculara başarılar diledi.

Kırıkkale’de 28 farklı branşta 65 antrenör eşliğinde 5-18 yaş arasındaki gençler için ücretsiz Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ülkemizde eş zamanlı olarak başlaştığı Yaz Spor Okulları açılış töreni 17 Ağustos Spor Salonunda düzenlendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşma yapan Vali Yardımcısı Mehmet Soylu;

ÇOCUKLARIMIZIN VE GENÇLERİMİZİN ÇOK YÖNLÜ GELİŞİMİNE ÖNEM VERMEKTEYİZ.

Hepimizin bildiği gibi sporla uğraşmak bireyde fiziksel, duyuşsal ve bilişsel olarak olumlu değişimlere katkı sağlamaktadır. Ayrıca çağımızın birçok mental sorununun çarelerinden biri de yine bir hobi edinmekten geçmektedir. İlgi, kabiliyet ve isteklerinizle başlayacağız bir sporun siz de yarattığı değişimleri görmeye başladığınızda spora daha fazla önem verecek ve hayatınızdan çıkarmamaya gayret edeceksiniz ama öncelikle bir adım atarak başlamanız ve başaracağınıza olan inancınızın tam olması gerekmektedir. Türkiye maalesef Dünya’da spor yapma oranı olarak gerilerde kalmaktadır. Gelişmiş ülkelerde %45’leri bulan spor yapma oranı Türkiye’de %3’lerde kalmaktadır. Ancak ülkemiz son yıllarda yaptığı çalışmalarla bu oranı yukarılara çıkarmayı hedeflemektedir. Genç nüfus oranımızın dünya ülkelerine göre yüksek olması ülkemizde sporun potansiyeli artırmak için fırsatları da beraberinde getirmektedir. Bununla birlikte Kırıkkale’mizde de sporun yaygınlaşması için yaptığımız birçok çalışma bulunmaktadır. Gerek spor olsun projesinde gerek bağımlılıkla mücadele de sporun dönüştürücü gücüne inanarak çocuklarımız ve gençlerimizin çok yönlü gelişimine her zaman önem vermekteyiz.

Bu yıl 81 ilimizde eş zamanlı olarak açılan yaz spor okulları için ilimizde ilçelerimiz dâhil 16 tesisimiz hizmet vermektedir. 5-18 arası çocuk ve gençlerimiz 65 uzman antrenörlerimizle toplam 28 branşta sporla buluşturulacaktır. Bunun yanında daha önce başlayan yüzme bilmeyen kalmasın projemiz de bir yandan devam edecektir.

Çok yönlü gelişiminiz için harcadığımız bu çabanın; ülkemizde sporun yaygınlaşmasına aynı zamanda çocuklarımızın ve gençlerimizin var olan potansiyellerini ortaya çıkarmasına vesile olmasını temenni eder, hepinizi sevgiyle selamlarım.” dedi.  

Konuşmanın ardından Atletizm, Atıcılık, Badminton, Basketbol, Bisiklet, Softbol, Bocce, Boks, Fitness, Jimnastik, Eskrim, Geleneksel Okçuluk, Güreş, Görme Engelliler Futbol, Halk Oyunları, Halter, Hentbol, Hokey, Judo, Kickboks, Masa Tenisi, Taekwondo, Özel Sporcular, Satranç, Tenis, Voleybol, Futbol, Yüzme sporcuların yaptığı gösterilerle açıldı. Eylül ayına kadar sürecek yaz spor okullarında 05-18 yaş grubu çocuklara 28 farklı branşta ücretsiz spor eğitimi verilecek.

Açılış sonrası 17 Ağustos Spor Salonunda farklı branşlarda gösteri maçı yapan sporcuları tek tek gezerek başarı dileyen Vali Yardımcısı Mehmet Soylu, sporcularla günün anısına fotoğraf çektirdi.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız