Yaz Kuran kursu öğrencileri iftarda buluştu

Yaz Kuran kursu öğrencileri iftarda buluştu

Yaz Kuran Kursları ve Ramazan ayı Kırıkkale İl Müftülüğünün çeşitli organizeleri ile daha canlı geçiyor. Yaz Kur'an Kursu Öğrencileri İftar Yemeğinde Buluşuyor” projesi çeşitli camilerde uygulanıyor. Öğrencilerin ve halkın büyük ilgisini toplayan iftar y

ÖĞRENCİLER İLE İFTAR

Kırıkkale Merkez Karakaya Camii avlusunda Ramazan ayının ikinci iftar sofrasında Yaz Kur’an Kursu Öğrencileri bir araya geldiler. Camii İmam Hatibi Mustafa LÜY’ün okunan ezanın ardından yaptığı dua ile oruçlar açıldı. Cami avlusunda yapılan iftar programına katılan İl Müftüsü Bekir Gerek hayatın çok kısa olduğunu, gençliğin, ömrün hızlı geçtiğini vurgulayarak iftara katılan kurs öğrencilerine hitaben şöyle konuştu. “Sizler Kur’an Öğrenmek üzere camiye geliyorsunuz. Namazı, orucu ve diğer ibadetleri öğreniyorsunuz. Peygamberimiz şöyle buyuruyor. “ sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve onu öğretendir”

 

KURAN ÖĞRENMEK BÜYÜK FAZİLETTİR

“Kuran öğrenmek büyük bir fazilettir. Sizler Kuran öğrenme isteğiniz ile Allah katında en hayırlı gençler oldunuz. Kuran öğrenme isteğiniz ile cennetteki mertebenizi de yükseltmiş oldunuz. Rabbim sizleri dünyada ve ahrette mutlu etsin” dedi. İftar yemeğinin ardından dua yapan İl Müftüsü Bekir Gerek organizede emeği geçen din görevlilerini ve iftara katılan öğrencileri tebrik etti. İftar yemeğinde buluşan Yaz Kuran Kursu öğrencileri iftardan sonra, hep birlikte akşam namazlarını camide cemaatle kıldılar. Öğrenciler yapılan bu programlardan memnuniyetlerini dile getirdiler.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti