YAYALAR ‘KIRMIZI’ ÇİZGİMİZDİR

YAYALAR ‘KIRMIZI’ ÇİZGİMİZDİR

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Kırıkkale'de 'Trafikte Yaya Önceliği Uygulaması' etkinliğine katıldı.

İçişleri Bakanlığımızın ülke genelinde ‘ Yayalar Kırmızı Çizgimizdir ’ mottosuyla başlattığı uygulama kapsamında, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Vali Yunus Sezer ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'nın da katılımlarıyla Hürriyet Caddesindeki yaya geçidine kırmızı çizgi çekildi.

Bakan Yardımcısı Çataklı beraberindeki gençlerle birlikte, yaya geçidinde sürücülere ve yayalara bilgilendirmelerde bulunarak sürücülere yaya önceliği broşürü ve çantası dağıttı.


Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Yasal düzenlemeler ile 2019-2020 yılında yoğun bir şekilde kampanyalar yürüttüklerini dile getirdi.


Çataklı "Bu kapsamda 2012 yılında 'Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı' hazırlandı. Ardından da yine 2017 yılında Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi yürürlüğe sokuldu. Yine bu dönemde bu 2011-2020 arasında 'Karayolları Trafik Kanunu'muzda da önemli bir değişiklik yapılarak yayalara öncelik verilmesi hususunda bir düzenleme getirildi." dedi.


Gün boyunca 'Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz' sloganı ile 200 binden fazla personelin katılımı ile ülke genelinde çalışmaların devam edeceğini anlatan Çataklı, “ 2019 yılında Kırıkkale'de toplam 2 bin 41 kaza meydana gelmişken aldığımız tedbirlerle 2020'de yüzde 15.38'lik bir azalma olduğunu görüyoruz. Yine 2020 yılının ilk üç ayında toplam 411 kaza meydana gelmişken 2021 yılının ilk 3 ayında yüzde 29.4'lük çok ciddi bir azalma meydana geldiğini burada da görüyoruz. Ülkemizin her köşesinde ciddi bir gayretimiz var" ifadesini kullandı.


Gençlerin öneminden de bahseden Çataklı, geleceğimiz olan gençlerle birlikte bu işin içinde olmanın bir ayrıcalık olduğuna değindi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ