Yavrum Dik Duruyorum, Bana Mahzun Bakma

Yavrum Dik Duruyorum, Bana Mahzun Bakma

ŞIRNAK´IN CİZRE İLÇESİNDE HAİNLERİN BOMBA YÜKLÜ KAMYONLA DÜZENLEDİĞİ SALDIRIDA ŞEHİT DÜŞEN FERHAT BOZKURT´UN ACILI ANNESİ OĞLUNUN AL BAYRAKLI TABUTUNA SARILARAK FERYAT ETTİ

ŞIRNAK´IN CİZRE İLÇESİNDE HAİNLERİN BOMBA YÜKLÜ KAMYONLA DÜZENLEDİĞİ SALDIRIDA ŞEHİT DÜŞEN FERHAT BOZKURT´UN ACILI ANNESİ OĞLUNUN AL BAYRAKLI TABUTUNA SARILARAK FERYAT ETTİ

Yavrum Dik Duruyorum, Bana Mahzun Bakma

Şırnak´ın Cizre İlçesi´nde PKK´lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla yapılan saldırıda şehit düşen 23 yaşındaki Ferhat Bozkurt´umuzu son yolculuğuna uğurladık. Şehidimiz için ilk tören Nur Camiinde yapıldı. Burada şehidin acılı ailesi, yakınları tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı. Acılı anne oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

ACILI ANNENİN FERYATLARI YÜREK YAKTI

Şırnak´ın Cizre İlçesi´nde PKK´lı teröristler tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü´ne bomba yüklü araçla yapılan saldırıda şehit düşen polislerden 23 yaşındaki Ferhat Bozkurt, son yolculuğuna uğurlandı. Yüksek İhtisas Hastanesi morgundan alınan Bozkurt´un naaşı, helallik için Kırıkkale´nin Kaletepe Mahallesi´ndeki baba evine getirildi. Helallik alınıp dua edilmesinin ardından Bozkurt´un cenazesi, Nur Cami ve Külliyesi´ne götürüldü.

AİLESİ VE YAKINLARI TABUTA SARILDI

Şehidin annesi Şehri, abisi Turgay Bozkurt, nişanlısı Kübra Alçın ve yakınları burada tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Anne Şehri, "Körpe kuzum nasıl kıydılar sana" diye ağıt yaktı. Şehit oğlunun tabutuna sarılan anne Şehri Bozkurt, "Yavrum ´dik dur´ dedin, dik duruyorum. Yavrum bana mahzun bakma" diye seslendi. Şehidin tabutu başından bir saniye olsun ayrılmayan yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin amcası ise tabut başındaki polis memuru ile birlikte nöbet tuttu. Nur Camii avlusunu dolduran vatandaşlar tekbir getirerek hain terör örgütüne lanet okudular. Şehidimizin naaşı meslektaşlarının omuzlarında önce cenaze namazının kılınacağı Nur Camiine getirildi. Şehidin naaşının getirilişi sırasında yakınları ve cami önünde toplanan vatandaşlar PKK terör örgütü aleyhine slogan atarak terörü lanetlediler. Daha sonra İl Müftüsü Bekir Gerek´in kıldırdığı namaz sonrasında şehidin cenazesi doğum yeri olan Balışeyh İlçesi´ne bağlı Işıklar köyüne götürüldü.

İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA DA KATILDI

Şehit Polis Ferhat Bozkurt´un cenazesine İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile bazı siyasi parti il başkanları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, bürokratlar ve Bozkurt ailesinin yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

ACILI ANNE GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Şehit Polis Ferhat Bozkurt´un cenaze töreninde anne Şehri Bozkurt gözyaşlarını tutamazken, sık sık oğlunun Türk Bayrağına sarılı tabutuna sarılırken, "Yavrum´ dik dur´ dedin, dik duruyorum. Yavrum bana mahzun bakma" dedi. Şehidin ağabeyi  Turgay Bozkurt ise, İçişleri Bakanı Efkan Ala´ya, "Canım kardeşim bir kurşun atıp şehit olsaydı. Canımız bu kadar yanmazdı" diye konuştu. Şehidin amcası ise şehidin al bayrağa sarılı tabutu başındaki polislerle birlikte saygı nöbeti tuttu. Bu arada şehidin yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Tabut başında izdiham oldu.

ŞUBAT´TA DÜĞÜNÜ OLACAKTI

Kırşehir Emniyet Müdürlüğünde görevliyken 6 ay önce geçici görevle Şırnak´a gittiği öğrenilen şehidimizin 2 ay önce Kübra A. ile nişanlandığı ve 2017´nin Şubat ayında düğünün yapma planı içinde oldukları öğrenildi. Henüz 2.5 yıllık polis memuru Ferhat Bozkurt´un 6 aydır Cizre´de geçici görevle bulunduğu öğrenildi. Ailesi Kırıkkale´de ikamet eden Bozkurt´un cenazesi ailesinin isteği üzerine köyüne defnedildi

DOĞDUĞU TOPRAKLARA DEFNEDİLDİ

Şehit Polis Ferhat Bozkurt´un Nur camiindeki cenaze namazından sonra tabutu bir süre arkadaşlarının omuzlarında tekbirler eşliğinde taşınarak cenaze aracına kondu. Şehidin cenazesi uzun konvoy eşliğinde köyüne götürüldü. Türk bayrağına sarılı şehidin cenazesi daha sonra tekbirler eşliğinde doğduğu topraklarda defnedildi. Defin sırasında şehidin yakınları fenalık geçirdi. Sağlık görevlileri fenalık geçirenlere müdahale etti. Şehidin defnedildiği köye tüm protokol üyeleri de gitti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ