Yaşlıların yaşam kalitesini artıracağız

Yaşlıların yaşam kalitesini artıracağız

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bülent Pişi, Kırıkkale Gün Işığı Yaşlı Hizmet Merkezi tarafından uygulanan projeler yaşlıların umudu olduğunu söyledi. Türkiye genelinde 6 merkezi bulunan Gün Işığı Yaşlı Hizmet Merkezi'nin yaklaşık 300 üyesi ile Türki

BU MERKEZDE BİR ARAYA GELİYORLAR

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bülent Pişi, Sosyal Hizmetler projeleri kapsamında önemli çalışmalar yapacaklarını söyledi. Yaşlıları, gençleri, madde bağımlılarını ve bir çok sorunu olan ailelerin dinleneceğini ve bu konuda önemli çalışmaların yapılacağını belirten Pişi, kent genelinde yaşlı evi kurmayı planladıklarını bildirdi. Gün Işığı Yaşlı Hizmet Merkezi’nin akşama kadar hizmet verdiğini belirten Pişi, yaşlıların akşamdan sonra da bir arada olması için Yaşlı Evi projesini çok önemsediklerini ifade etti.

 

BOŞ ZAMANLARINI DEĞERLENDİRİYORLAR

Gün Işığı Yaşlı Hizmet Merkezi’nin yaptığı çalışmalar ve sosyal faaliyetleri hakkında bilgiler veren Pişi, amaçlarının ev ortamında yaşayan akıl ve ruh sağlığı yerinde olan yaşlıların boş limanlarını çeşitli sosyal etkinliklerle değerlendirmek, sosyal ilişkilerini ve aktivitelerini artırarak onların sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerine yardımcı olmak olduğunu kaydetti. Pişi konuşmasının devamında, “Çeşitli sosyal aktiviteler ile yaşlıların kaynaşmalarını sağladıklarını kaydeden Pişi “Yaşamını evde ailesi, akrabalarıyla veya yalnız sürdüren demans, aizheimer gibi hastalığı olan yaşlıların yaşam ortamlarını iyileştirmek boş zamanlarını değerlendirmek için önemli çalışmalar yapıyoruz”

 

YAŞLILARIMIZA UMUT IŞIĞI

“Sosyal, psikolojik ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasında yardımcı olmak, rehberlik ve mesleki danışmanlık yapmak, kendi imkanlarıyla karşılamakta güçlük çektikleri konular ile günlük yaşam faaliyetlerinde destek hizmetleri vermek, ilgilerine göre faaliyet grupları kurarak sosyal faaliyetler düzenlemek suretiyle sosyal ilişkilerini zenginleştirmek, aktivitelerine artırmak ve gerekli olduğu zamanlarda aileleri ile dayanışma ile kaynaşma sağlanarak yaşlının yaşam kalitesini artırmak” dedi.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ