Yaşlıların tecrübesine ihtiyacımız var

Yaşlıların tecrübesine ihtiyacımız var

Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, ?Yaşlıların hayat tecrübesi tartışılmazdır, bizim her zaman yaşlıların tecrübesine, bilgisine ve birikimine ihtiyacımız var. Yaşlılarımıza her zaman sahip çıkmalıyız? dedi.

YAŞLILARIMIZA SAĞLIKLI YAŞAM DİLİYORUM
18?24 Mart Tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası nedeni ile Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev Gün Işığı Yaşlı Hizmet Merkezi`nde bulunan yaşlılar ile bir araya geldi. Yaşlıların her zaman hatırlanması gerektiğini söyleyen Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, ?Yaşlılar haftası deniyor ama ben onu kabul etmiyorum. Ben sizleri bizlerden daha tecrübeli daha kıdemli daha bilgili hayat tecrübesi daha çok yaşamış kişiler olarak görüyorum ve sizlerin tecrübesinden ve bilgi birikiminizden yararlanmış olarak görmek istiyorum. Aile ve Sosyal İl Müdürlüğümüzün valiliğimizin desteği ve koordinesiyle yapmış olduğu hizmetlerden bir yenisi de bu merkezimiz. Sizlerin emeğinden, tecrübesinden, bilgi birikiminizden, hoşgörünüzden yararlanmak istiyoruz. Bizim sizlere ihtiyacımız var. Sizin gençlere aktaracağını çok şey var. Bundan sonraki yaşamınızda sizlere sağlıklı nice uzun ömürler diliyorum? dedi.
 
HAYATIN EN ÖZEL DÖNEMİDİR
Gün Işığı Yaşlı Hizmet Merkezi Kurucu Müdürü Yakup Yeşilırmak konuşmasında, ? Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir. Bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır? diye konuştu.
 
DEVLETİMİZİN HİZMETLERİ
Yeşilırmak konuşmasını şöyle sürdürdü,  ?Ailelerinden ve çocuklarından bu hizmeti çeşitli nedenlerle alamayanlara bu hizmet imkânlar ölçüsünde Devletimiz tarafından verilmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, insanımızın değer yargıları arasında var olan yaşlıya sevgi, dayanışma ve saygı yaklaşımını, değişen toplum yapısı içinde ve bilimin ışığında profesyonelce hizmet alanlarına taşıyarak yaşlı vatandaşlarımıza götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmaları sürdürmektedir. Devletimizin sağladığı imkânlar ve sunduğu hizmetlerin her geçen gün daha mükemmel hale getirilmesini sağlamak öncelikli hedefidir? dedi.
 
100 KİŞİLİK HUZUREVİ İNŞAATI
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Serbihan Eren ise konuşmasında şunlara yer verdi: ?Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak, hizmet alanlarımızdan biride yaşlılarımızı hak ettiği refaha ulaştırmak, bunun bir göstergesi olarak Ülkemiz genelinde 5. olan Günışığı Yaşlı Hizmet merkezini Temmuz 2011 tarihinde hizmete açtık, merkezimiz 160 üyesi ile en aktif çalışan yaşlı hizmet merkezi olmasının gururunu yaşıyoruz. Bunun yanında yatırım programlarımız arasında yer alan 100 kişilik huzurevi inşaatı çalışmalarımız başlatılmış ve ilimizin kıymetli emektarları kendi illerinde barınma imkanı bulacaklardır? dedi.
 
 
DOĞUM VE ÖLÜM KAÇINILMAZDIR
Gün Işığı Yaşlı Hizmet Merkezi üyesi Halil Yılmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ? İnsanın doğumla başlayan hayatı çocukluk, gençlik, yetişkinlik ve yaşlılık basamaklarıyla ve sonunda ölümle nihayet bulur. Doğum ve ölüm gibi yaşlılık da doğanın kanunudur ve ölümü tadacak olan her insan yaşlılığı da tadacaktır. Nitekim Peygamber Efendimiz(s.a.v) Allah her hastalık için bir deva vermiştir ancak bir müstesna vardır o da yaşlılıktır buyurarak insan için yaşlılığın kaçınılmaz olduğu gerçeğini göstermiştir. Yaşlılık yaratılışın tersine çevrilmesi yani ikinci bir çocukluk dönemidir.
 
PSİKOLOJİK VE FİZYOLOJİK GÜÇ YİTİRİLİR
Yılmaz ?Çünkü yaşlanan insan hem psikolojik hem de fizyolojik bir takım güç ve yeteneklerinde zayıflama meydana gelecektir. Bir anlamda yaşlılar çocukluk dönemine geri dönmektedir. Yaşlılarımız bizim hafızamız ve gençliğimizdir. Onlar bizim bilgilerimiz ve tecrübemizdir. Bugünümüzün inşasında onların ön katkısı ve emeği vardır. Onlar hayatın içinde pişmiş ve olgunlaşmıştır. Bizim dinimiz insana ve yaşlısına verdiği değeri ibretle en üst seviyede tutmuştur? dedi. Düzenlenen programda Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev yaşlılarla bir araya geldi. Programa Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Müftüsü Bekir Gerek, İşçi ve Emekliler Derneği Başkanı Basri Keskin ve çok sayıda yaşlı katıldı.
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ