Yaşlılara seminer verildi

Yaşlılara seminer verildi

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Gün Yaşlı Hizmet Merkezi?nde bulunan yaşlılara seminer verildi. Seminerde yaşlıların dikkat etmesi gereken hususlar anlatıldı.

YAŞLILAR BİLGİLENDİRİLDİ

İl Sağlık Müdürlüğü?nden yapılan açıklamada, ?Yaşlılık, insanın doğumu ile başlayan yaşam süresince, ölümden önce yaşanan kronolojik bir kavramdır. Yaşlılık bir ayrıcalık, sosyal bir başarı ve bir meydan okumadır. Yaşlılık daha çok organizmanın geriye dönüşü olmayan bir şekilde yıpranması, işlevlerin bozulmaya başlamasıdır. Her bireyde yaşlanma aynı hızla meydana gelmemektedir.  Yaşlanmayla birlikte işitme, tat ve koku alma duygularında da belirgin azalma görülmektedir. Yaşlılarda hipertansiyon, kalp-damar hastalıkları, kanser, diyabet, kemik ve eklem hastalıkları, solunum ve sindirim sistemi hastalıkları sık rastlanmaktadır. Yaşlıların sağlıklı bir yaşam sürdürmelerinde yeterli ve dengeli beslenme çok önemlidir.?

EĞİTİMLER TAMAMLANDI

?Bu kapsamda Obezite Diyabet ve Metabolik Hastalıkları Birimi tarafından 18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeni ile İlimizde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Günışığı Yaşlı Hizmet Merkezinde bulunan yaşlılara konu ile ilgili eğitim verilmiştir. Dr Yusuf Yılmaz ve Diyetisyen Özlem Çifçi?nin  sunum yaptığı eğitime Halk Sağlığı İl Müdürü Dr Feramiş Ender Güngüneş, İl Sağlık Müdürü Dr Mustafa Uzun ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir katılmıştır? denildi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü