YAŞLILARA SAHİP ÇIKMALIYIZ

YAŞLILARA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Yaşlılar Haftası dolayısıyla Kırıkkale Kültür Merkezinde kutlama töreni düzenlendi. Kırıkkale Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce organize edilen törende Kırıkkale?deki Özel kreşlerin hazırladığı gösteriler yaşlılar tarafından ilgiyle izlendi. Törende konuşm

YAŞLILARA SAHİP ÇIKMALIYIZ
Törenin açılış konuşmasını yapan, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zühtü Bozdemir, Yaşlılara karşı sevgi, saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti. Bozdemir, ??2009 yılı resmi verilerine göre ilimizde 60 yaş ve üzeri 37089 yaşlı bulunmaktadır.85 yaş üstünde ise 1826 yaşlımız bulunmaktadır. Bu rakamlar nüfusumuzun %13.15 inin yaşlı nüfusu olduğunu göstermektedir. Yaşlanma yadsınamaz fizyolojik bir gerçektir. İnsan tabiatının doğal bir sonucudur. Farkında olmalıyız ki çocuk olmadan genç, genç olmadan da yaşlı olunmaz. Yaşlısına sahip çıkmayan toplum ise yolunu bulamaz. Bu düşünceden hareketle yaşlımıza sahip çıkmak, onların geçmişine yakışır şekilde hayatlarını idame ettirmelerini sağlamak asli görevlerimizden olmalıdır. Yaşlılığı kabullenmek hem erdem hem de olgunluk anlamına gelir. Ancak gençler yaşlanacaklarını, yaşlılar yaşlandıklarını kabul ettikleri ölçüde olgunlaşırlar? diye konuştu.
 
İLİMİZDEKİ YAŞLI ORANI
Kırıkkale nüfusunun azımsanmayacak oranının yaşlıların oluşturduğunu belirten Bozdemir, ?İlimizde ve ülkemizde yaşayan tüm yaşlılarımızın yaşlılar haftasını kutluyorum. Bugün vesilesiyle toplumumuzun tüm dikkatini yaşlıların sorunları üzerine çevrilmesini temenni ediyorum. Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü verileri göstermektedir ki 21. yy. yaşlılığın yüzyılı olacaktır. Ülkemizde yaşlı nüfusumuz sürekli artmaktadır. 1990 yılında 60 yaş üzeri nüfusun, genel nüfusa oranı yüzde 7.14 iken, 1995 yılında bu oran yüzde 7.63`e çıkmıştır. Yapılan son Nüfus sayımlarında ise 65 yaş üzeri nüfus 2007 yılında yüzde 7,1, 2008 yılında yüzde 6,8, 2009 yılında ise yüzde 7 olarak belirtilmektedir? dedi.
 
YAŞLILARIMIZ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ VAR
Kırıkkale Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yaşlılar ile ilgili yapılan çalışmaları anlatan Bozdemir, ?Kırıkkale Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak gerek yaşlılarımızın gerekse toplumumuzun ilgi ve destek bekleyen tüm dezavantajlı kesiminin hizmetinde olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Müdürlüğümüz tarafından tüm yaşlılarımızın talep etmeleri halinde huzurevi ve yaşlı bakım merkezlerine anında tertipleri sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra İlimizde 100 kişilik Huzurevi projesi SHÇEK Genel Müdürlüğümüz tarafından 2011?2013 yatırım planına alınmıştır. Projenin tamamlanması ile birlikte Huzurevine yerleşmek isteyen yaşlılarımız ilimizde yaşamını sürdürmeye devam edebilecektir. Huzurevi projemizin yanı sıra çok yakında Gün Işığı Yaşlı Hizmet Merkezimiz de hizmete geçecektir. Merkezimiz Hacı Hidayet Doğruer İş Merkezinde yer almaktadır. Şuan tefrişat ve düzenleme çalışmaları devam etmektedir?
 
ÖPÜLESİ ELLER PROJESİ
?Ayrıca ülkemizdeki ender örneklerden yaşlılara evinde hizmet sağlandığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Kırıkkale Belediyesi ile ortaklaşa 2010 yılı içerisinde başlatılan "Öpülesi Eller" projemiz halen devam etmektedir. Proje ile 50 yaş üstü bakıma muhtaç ve kurum bakımını kabul etmeyen vakıf veri tabanına kayıtlı tüm yaşlılarımızın boya, badana, temizlik hatta çamaşır yıkama hizmeti ikamet adreslerinde sunulmaktadır Bir ay içerisinde hizmete girecek olan `Gün Işığı Yaşlı Hizmet Merkezi` vasıtası ile bu hizmete kurumsallık kazandırmayı hedeflemekteyiz? ifadelerini kullandı.
 
 
YAŞLILARIMIZ SEVGİYE MUHTAÇTIR
Yaşlıların her zaman saygı ve sevgiye ihtiyacı olduğunu söyleyen Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, ?Türk toplumunun geçmişten günümüze taşıdığı en önemli özelliklerinden birisi yaşlılarına karşı gösterdiği sevgi ve saygıdır. Yaşlılarımız, geçmişimizi geleceğe taşıyan, yarınlarımızı kuran, millet olma bilincinin tarih sayfalarını dolduran çınarlarımız olarak, kültür ve medeniyetimizin en değerli taşlarıyla süslenmiş baş tacımızdır. Yaşlılarımıza karşı gereken sorumluluklarımızı ve yaptığımız çalışmaları her geçen gün artırarak devam ettirebiliyorsak, nu mutlu bizlere. Bizler yaşlılarımızın hayatlarının son baharlarında iyi bir hayat sürmeleri için elimizden gelen çalışmayı yapacağız. Bu duygu ve düşüncelerimle Türkiye?de bulunan bütün yaşlılarımızın yaşlılar gününü kutluyorum? dedi.
 
MİNİK ÖĞRENCİLER İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ
Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Basri Keskin ise kısa bir konuşma yaparak, Yaşlıların tamamı hemen hemen emeklilerden oluşuyor. Bu konuda tüm yaşlılarımızın yaşlılar gününü kutluyor iyi bir yaşam sürdürmelerini temenni ediyorum? dedi. Konuşmaların ardından özel kreşlerin hazırladığı gösteriler sergilendi. İstiklal Marşını okuyan minik öğrenciler gömleklerinin altındaki Türk Bayrağını çıkartarak büyük alkış aldılar. Daha sonra öğrenciler fıkralardan seçme skeçlerini sergilediler. Minik öğrenciler semazen canlandırması ile gösterilerini tamamladılar. Etkinliğin sonunda ise yaşlılara çay ve kuru pasta ikram edilirken miniklerin gösterdiği performans yaşlıları duygulandırdı.
 
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ