?Yaşlılara karşı saygılı olun?

?Yaşlılara karşı saygılı olun?

Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, kimileri için yaşlılığın bir yıkım dönemi olarak algılanırken, kimileri ise içinse yaşlılığın yaşamın altın çağı olarak algılandığını söyledi. Bozdemir, yaşlılara saygısı olmayan toplumun gele

KIRIKKALE AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRÜ ZÜHTÜ BOZDEMİR, GÜN IŞIĞI YAŞLI VE HİZMET MERKEZİ?NİN 250 ÜYESİ BULUNDUĞUNU SÖYLEDİ. KIRIKKALE?NİN EMEKLİLER ŞEHRİ OLARAK ADLANDIRILDIĞINI BELİRTEN BOZDEMİR:

?Yaşlılara karşı saygılı olun?

Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, kimileri için yaşlılığın bir yıkım dönemi olarak algılanırken, kimileri ise içinse yaşlılığın yaşamın altın çağı olarak algılandığını söyledi. Bozdemir, yaşlılara saygısı olmayan toplumun geleceğinin olmayacağını bildirdi.

YAŞAMIN SON EVRESİ

Bozdemir, 18-24 tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, tüm canlılarda olduğu gibi, insanlarında doğup, büyüdüğü, geliştiği, olgunlaştığı, yaşlandığı ve öldüğünü belirterek, görüldüğü gibi yaşlılığın, yaşamın son evresini içerdiğini kaydetti. Kimileri için yaşlılık bir yıkım dönemi olarak algılanırken, kimileri ise içinse yaşlılık yaşamın altın çağı olarak algılandığını ifade eden Bozdemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Sanayi devrimi ile ortaya çıkan teknolojik gelişmeler toplumsal alanda da birtakım değişikliklere neden olmuştur. Birkaç kuşağı bir arada barındıran geniş aile tipi, yalnızca anne baba ve çocuklardan oluşan çekirdek aileye dönüşmüş ve yaşlıların bakımı sorun olmaya başlamıştır. Teknoloji ve toplumsal alandaki bu değişmelere paralel olarak, tıp alanındaki gelişmeler insan ömrünün uzamasına ve dolayısıyla nüfusun yaşlanmasına neden olmuştur.?

HUZUREVLERİNDEKİ DÜZEN

?Kendi değer yargıları ile günlük yaşamını bağdaştıramayan yaşlılar, çocuklarının yanında rahat edemediği için kendileri gibi düşünen yaşıtları ile beraber olabilecekleri bir yer arama zorunluluğunu hissetmişlerdir. Huzurevleri bu ihtiyaçtan doğmuştur. Kırıkkale`de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`nın inisiyatifi ile bir huzurevi açılma çalışması başlatılmıştır. Şuan da bu çalışma proje aşamasında olup yakın bir zamanda yapım çalışmalarına başlanacaktır. Ayrıca ilimizde yaşlı hizmetlerine yönelik Aile ve Politikalar İl Müdürlüğü`ne bağlı Günışığı Yaşlı Hizmet Merkezi bulunmaktadır. Bu merkez 16 Şubat 2013 tarihinde açılmış ve şu anda 250 üyesi bulunmaktadır.? dedi. 

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü