?YAŞLILAR VE HAMİLELER DİKKAT?

?YAŞLILAR VE HAMİLELER DİKKAT?

Artan sıcaklıklar sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran İl Sağlık Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada kronik hastalığı olanları,yaşlıları,özürlüleri ve hamileleri sıcak havalara dikkat etmeleri konusu

 
OLUMSUZ ETKİLERDEN KAÇININ
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ?Son günlerde artan sıcaklıklar, birçok hastalığa davetiye çıkartıyor. Sağlıklı insanların bile tedbirli olması gereken sıcak havalarda özellikle Kalp-damar, astım, KOAH, hipertansiyon, diyabet gibi kronik hastalıkları olanların, yaşlıların ve hamilelerin, özürlülerin daha fazla dikkatli olmaları ve sıcak hava ile beraber nemin de oluşturduğu olumsuz etkilerden kaçınmaları, gün içerisinde acil durumlar olmadığı sürece saat 10.00 ile 16.00 arasında dışarı çıkmamaları gerekmektedir? ifadelerine yer verildi. 
 
KALP HASTALARI DİKKAT
Açıklamaya göre ?Sıcak ve nemli havalarda Kalp hastaları çok dikkatli olmalı; Aşırı sıcak ve nemli havanın özellikle kalp damar hastaları, hipertansiyon ve kalp yetersizliği olan hastalar için artmış bir risk oluşturduğu unutulmamalıdır. Vücut ısısını sabit tutan en önemli mekanizmalardan biri cildin kan dolaşımıdır. Cildi besleyen damarlar soğukta büzüşerek, sıcakta ise genişleyerek vücuttaki ısı kaybını azaltmaya veya artırmaya çalışır. Bu durum kalbin daha fazla çalışmasını gerektirir. Kalp yetersizliği bulunan hastalarda kan akımının ağırlıklı olarak cilde yönlenmesi, hayati organlara olan kan akımının azalmasına yol açabilir?
 
YAŞLILAR DAHA FAZLA ETKİLENİYOR
Aşırı sıcak havalarda kalp krizi riskinin arttığına değinen yetkililer ?Aşırı sıcak ve nemli günlerde, kalp krizi geçiren veya kalp ve damar hastalığı nedeni ile yaşamını yitirenlerin sayısı artış göstermektedir. Aşırı sıcak dalgalarının yaşandığı yıllarda yapılan gözlemsel çalışmalarda özellikle yaşlı ve aynı hastalıkları olan hastaların daha fazla etkilendiği görülmüştür. Hipertansiyon hastalarının ilaçlarını yaza göre düzenlenmesi gerekir; Hipertansiyonu bulunan ve idrar söktürücü ilaçlar kullanan hastaların yeterli miktarda sıvı almaları çok önemlidir. Aksi takdirde ani tansiyon düşmeleri, böbrek fonksiyonlarında bozulmalar ortaya çıkabilir. Bunun yanında tansiyon düşürücü olarak kullanılan ilaçlardan alan bazı hastaların sıcaklarla birlikte bacaklarında ve ayak bileklerinde gözlenebilen şişliklerde artış olmaktadır? şeklinde konuştular.
 
DOKTORUNUZA DANIŞIN
Hipertansiyonun sık belirti vermeyen bir hastalık olduğunu ve vatandaşların kan basıncının arttığını fark etmeyeceğini belirten yetkililer açıklamada ?Bu durumdaki hastalar tuz kısıtlamasına biraz daha fazla dikkat etmelidir. Hipertansiyon çoğunlukla herhangi bir şikayete yol açmayan bir hastalık olduğundan çoğu hasta kan basıncındaki değişikliklerin farkına varamaz. Özellikle mevsim değişikliği dönemlerinde kan basıncındaki değişiklikleri daha yakından izlemekte yarar vardır. Bu nedenle, yüksek tansiyonu bulunan hastalar yaz aylarında herhangi bir sorun yaşamamak için doktorlarına danışmalıdır. Böylelikle bu hastaların ilaç kullanımları eğer hekimleri tarafından gerekli görülürse yaz dönemi için yeniden düzenlenebilir? ifadelerine yer verdiler.


1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü