Yaşlılar huzurevi istiyor

Yaşlılar huzurevi istiyor

TÜRKİYE GENELİNDE 350 HUZUREVİ 21 BİN YAŞLIYA HİZMET VERİRKEN KIRIKKALE´DE HENÜZ HUZUREVİ YOK. BAKIMA MUHTAÇ YAŞLILAR, BU YÜZDEN KIRŞEHİR´E GİTMEK ZORUNDA KALIYOR

TÜRKİYE GENELİNDE 350 HUZUREVİ 21 BİN YAŞLIYA HİZMET VERİRKEN KIRIKKALE´DE HENÜZ HUZUREVİ YOK. BAKIMA MUHTAÇ YAŞLILAR, BU YÜZDEN KIRŞEHİR´E GİTMEK ZORUNDA KALIYOR

Yaşlılar huzurevi istiyor

18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası Kırıkkale´de buruk kutlanıyor. 50 bin emeklinin bulunduğu Kırıkkale´de huzurevi bulunmaması bazı yaşlıların tepkisine yol açıyor. Yaşlılar, Kırıkkale´ye huzurevi istediklerini ve bu konuda çalışma yapılması gerektiğini söylediler.

KIRIKKALE´DE NEDEN HUZUREVİ YOK?

18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası tüm dünyada kutlanırken, Kırıkkale´deki yaşlıların huzurevi sorunu önemli bir şekilde açığa çıkıyor. Türkiye genelinde yaklaşık 350 adet huzurevi bulunurken, Kırıkkale huzurevi bulunmayan nadir şehirlerin başında geliyor. Kimsesi olmayan ve bakıma muhtaç olan yaşlılar, tek başına hayat mücadelesi verirken, sıcak bir yemeğin hayalini kuruyor. İç Anadolu Bölgesi´nde sadece Kırıkkale´de olmayan huzurevi, yaşlılara verilen saygıyı bir kez daha gözler önüne seriyor.

YALNIZLIK ALLAH´A MAHSUS

80 yaşında hayata karşı tek başına mücadele veren Dursun K, hayatlarının sonbaharında iyi bir şekilde yaşamak istediklerini söyledi. MKE´den emekli olan Dursun K, öğlenleri Hüseyin Kahya Parkı´nda yaşıtlarıyla vakit geçirdiklerini, akşam ise büyük bir üzüntü ve yalnızlık ile evlerinin yolunu tuttuklarını bildirdi. Kırıkkale´de kendi gibi kimsesiz, yaşlı ve kendine bakamayan arkadaşlarının olduğunu ve kentin ileri gelenleri elini vicdanına koyması gerektiğini belirten Dursun K, yalnızlığın Allah´a mahsus olduğunu belirterek, huzurevi istediklerini ve bu konuda çalışma yapılması gerektiği ifade etti.



ilhat
21.03.2017 21:56:56
bugün denizlinin bir Tv kanalında denizlinin bir ilçesinde açılışı yapılan huzurevinden bahsediliyordu. başka illerin ilçelerinde bile huzurevi yapılırken kırıkkalede ilde bile olmaması ayıbı milletvekili ve bürokratlarına yeter.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü