Yaşlı kadının imdadına devlet yetişti

Yaşlı kadının imdadına devlet yetişti

Kırıkkale`nin Sulakyurt İlçesi Kaymakamı Yunus Can İnal, köy ve belde ziyaretlerini sürdürdü. Kış günlerine rağmen köy ziyaretlerine devam eden Kaymakam İnal ve beraberindeki heyet, saman yakarak ısınmaya çalıştığı öğrenilen 75 yaşındaki yaşlı kadına kömü

ÖNAL, KÖYLÜLERİ ZİYARET ETTİ

İnal, ilk önce Sarıkızlı köyüne yeni atanan köy ebesi Seyhan Mutlu`yu ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Daha sonra Kaymakam İnal ve beraberindekiler önce Sofular Çiftliği köyüne, daha sonra da Güzelyurt beldesine ziyaret gerçekleştirdi. Kaymakam İnal, burada Belediye Başkanı Hasan Çoban ve muhtarlarla bir araya geldi. Köy girişinde bidonlarla kar üzerinde kayan çocuklarla da sohbet eden Kaymakam İnal, ihtiyaç sahibi kişilerin soğuk kış günlerindeki ihtiyaçlarının başında ısınma sorunu olduğunu belirterek, kömürü olmayan ailelere ulaşmak amacıyla beldeye ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

KÖMÜR YARDIMI

Kaymakam İnal, yaptığı açıklamada, "İlçemize bağlı köylerde ve ilçe merkezinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığı ile rutin çalışmalarımız arasında ihtiyaç sahibi çok sayıda ailelerimize yakacak, giyim, gıda ve daha birçok yardımlarda bulunmaktayız. Şu an havaların soğuk ve karlı geçmesiyle ısınma ihtiyacı daha da önem arz ediyor. Ziyarette bulunduğumuz köy ve beldemizde ihtiyaç sahibi ailelerin tespitini yaptık. Gerekli araştırmaların yapılmasının ardından bu kişilere acilen kömür yardımı ulaştırılacaktır. 75 yaşında üstelik felçli olan bir annemizin durumu ise hepimizi üzdü. Saman yakarak ısınmaya çalışan annemiz bundan böyle yaptığımız kömür yardımı ile kış boyunca sorun yaşamayacaktır.?

 

İNCELEME VE ARAŞTIRMA

?Vatandaşlarımız çevrelerinde mağduriyet yaşayan birilerini gördüklerinde bizlere yönlendirsinler. Bizler, gerekli olan inceleme ve araştırma neticesinde vatandaşımız için yapılması gerekenleri yapalım. Bu konuda hepimize önemli görevler düşmektedir. Özellikle bizlerden yardım alan ama halen ihtiyaç sahibi olan ailelerimiz, kış nedeniyle bizlere ulaşamamış olabilirler. Bu nedenle bize gelip durumunu belirtemeyen ve asıl ihtiyaç sahibi haline gelen vatandaşlarımıza ulaşmak ve ihtiyaçlarını gidermek amacıyla yaptığımız bu ziyarette hedefimize ulaştık sayılır" diye konuştu. Kaymakam İnal, yaptığı belde ve köy ziyaretinde, herhangi bir sigorta kapsamında olmayan kişilerin yeni geçilen genel sağlık sigortasına kayıt işlemleri hakkında köy muhtarları ve görüştüğü vatandaşları da bilgilendirdi.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ