Yaşlı bir hastanın böbreği kapalı ameliyatla alındı

Yaşlı bir hastanın böbreği kapalı ameliyatla alındı

ÖZEL HİLAL HASTANESİ´NDE ÖZEL BİR AMELİYAT

ÖZEL HİLAL HASTANESİ´NDE ÖZEL BİR AMELİYAT

Yaşlı bir hastanın böbreği kapalı ameliyatla alındı

Yepyeni ve dinamik uzman doktor kadrosu ile ilimizdeki sağlık hizmeti sektörüne Yaşam Tıp Merkezi deneyimi ve güvencesiyle iddialı biçimde geri dönen Hilal Hastanesi, teknolojik yenilikleri, ilk günlerden başarılı operasyonları ile dikkat çekmeye ve adından söz ettirmeye başladı. Sınırlı sayıda merkezde uygulanan Laparoskopik Nefrektomi (Kapalı yöntemle böbreğin alınması) ameliyatı Özel Hilal Hastanesi´nde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

BAŞARILI BİR OPERASYON

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Emrah TOPBAŞ tarafından geçtiğimiz gün gerçekleştirilen operasyonla, hasta F.A.O´nun yüksek tansiyon ve tekrarlayan böbrek iltihabına sebep olan nonfonksiyone atrofik (görevini yapmayan, küçülmüş) böbreği, laparoskopik nefrektomi adı verilen kapalı yöntemle alındı. Çok başarılı geçen operasyonun Türkiye genelinde sayılı merkezlerde yapılabildiği belirtildi.. Operasyon sonrası sağlıklı görünen ve ameliyat öncesi ve sonrası dönemdeki ilgiden memnuniyetini dile getiren hasta F.A.O ile birlikte görüşleri alınan Op. Dr. Emrah TOPBAŞ, bu tür ileri cerrahi teknik ve teknolojik destek gerektiren ameliyatların sınırlı sayıda merkezde uygulandığını ve hastanelerinde de başarı ile gerçekleştirildiğini belirtti.

TOPBAŞ BİLGİLER VERDİ

Hastanede yatış süresinin kısa olması, ameliyat sonrası yok denecek kadar az iz bırakması, daha az ağrılı süreç ve iş hayatına erken dönüş sağlamasının bu yöntemin avantajlarından olduğunu ifade eden TOPBAŞ, günümüzde hastaları daha az negatif etkileyen ve en az iz bırakarak iyileşmelerine olanak sağlayan, minimal invazif cerrahi adı verilen tekniklerin günbegün geliştiğini ve kendilerinin de bu süreçte en önde gelen kliniklerden biri olduklarını dile getirdi.

REFERANS MERKEZİ OLACAK

Başta Üroloji Kliniği olmak üzere tüm branşlarda, Hilal Hastanesi´nin çevre illere de hizmet veren bir referans merkezi olduğunu ifade eden Hastane Başhekimi Dr. Yaşar PEKER ise hızla değişen ve gelişen tıp camiasında ileri teknolojik yatırımlar ile bölge sağlık hizmetinde hep başa güreşeceklerini, bunun da kendilerinin vizyonu ve misyonu olduğunu söyledi. Kısa süre önce tekrar hizmete başlayan Özel Hilal Hastanesi, başarılı operasyonları ve sağlık sektörüne yapacağı katkı ile dikkat çekmeye devam edecek gibi görünüyor.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!