YAŞAYARAK ÖĞRENİYORLAR

YAŞAYARAK ÖĞRENİYORLAR

ÖZEL KIZILIRMAK İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİ YAPARAK, YAŞAYARAK ÖĞRENİYOR, GELECEĞE HAZIRLANIYOR

YAŞAYARAK ÖĞRENİYORLAR

Okulun bünyesinde etkinlik bahçesi oluşturuldu. Bahçeden isteyen sınıflara yer verildi. Bahçeyle ilgilenen 4.sınıf öğretmeni Yılmaz Aktalan, toprakla ve bitkiyle uğraşmanın insanı dinlendirdiğini vurguladı.

 

SERBEST ETKİNLİK

4. Sınıf öğretmeni Yılmaz Aktalan ayrıca aynı zamanda bu işlerle uğraşmak boş durmayı ve boş işlerle uğraşmayı engellediğinden bahsetti. Etkinlik bahçesiyle ilgilenen öğretmenlerden Ünal Bağcı ise etkinlik bahçesinin aynı zamanda uygulama bahçesi olarak değerlendirildiğini söyledi. 4.ve 5. Sınıflarda Fen Bilgisinin canlılar ünitesinin bitkiler bölümünün yerinde gözlem yaparak daha iyi öğrenebileceğinden bahsetti. Bahçesi belirlenen öğrenciler önce toprağı havalandırdılar, taşları ayıkladılar. Serbest etkinlik dersinin bir saatini bu bahçe için ayırdılar. Tohumları ektiler, sabırla beklediler. Fide zamanı gelince sebze fideleri diktiler. Can suyunu verdiler. Yabani otlarını aldılar, çapaladılar, suladılar gelişimini fotoğrafladılar.

 

BİR ÇOK ÇEŞİT VAR

 ?İlk defa sebze ekiyorlardı. Bahçenin bakımı ve sorumluluğu onları mutlu ediyordu. Hatta aralarında ilk defa sebze yetiştirenler ve sebzeyi dalında görenler de vardı. Sebzeleri yetiştirip hasadını yaptılar. Tamamen organik sebzeler yetiştirdiler. Bu süreç onlara gözlem imkanı verdi. Hem de bir şeyler üretmenin mutluluğunu yaşadılar. Şu sebzeleri yetiştirdik. Domates, biber, patlıcan, karpuz, kavun, süs bitkisi, ayçiçeği, mısır, fasulye, çilek, kabak, havuç, marul, lahana, salatalık, patates, roka, nane ayrıca çam fidelerimiz ve meyve ağaçlarımız da var?

 

120 AĞACI KESİLMEKTEN KURTARDIK

?Bu etkinliğimizin yanında bir etkinliğimiz daha var. Sosyal proje kapsamında atık kağıt toplama kampanyası yaptık. Her yıl çöpe atılan gazete, dergi, kaynak ve der kitaplarını toplayarak çevre kirliliği ve israfı önlemeye çalıştık. Okulumuzu ve evimizi fazlalık kağıtlardan kurtardık. En önemlisi 7.5 ton kağıt toplayarak yaklaşık 120 ağacı kesilmekten kurtardık. Daha da önemlisi atık kağıtları satıp gelirini Afrika?da açlıkla mücadele eden kardeşlerimize gönderdik? dedi.

 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti