Yaşatmak, yaşamak kadar güzel bir duygu

Yaşatmak, yaşamak kadar güzel bir duygu

ORGAN BAĞIŞI, CANDAN CANA GİDEN EN BÜYÜK SADAKADIR

Yaşatmak, yaşamak kadar güzel bir duygu

Yahşihan Kaymakamlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ?Organ Bağışı ve Organ Nakli? konusunda bir konferans düzenlendi.

BİLGİ VERİLDİ

Düzenlenen konferansa Yahşihan Kaymakamı A. Ferhat Özen, Kamu Kurum ve Kuruluşların daire amirleri, köy ve mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Organ nakli koordinatörü Dr. Emel Yüksel tarafından organ nakli ve bağışı, konularında katılımcılara bilgiler verildi.

CANDAN CANA GİDEN EN BÜYÜK SADAKA

Konferansta organ bağışının dini boyutunun anlatan Yahşihan İlçe Müftüsü Arif Bayrak ise hastalık gelmeden sağlığın kıymetinin bilinmesi gerektiğine vurgu yaparak dinin insanları mutlu etmek için var olduğunu belirtti ve organ naklinin candan cana yapılan en iyi sadaka olduğunu belirtti. ?Bir insanı yaşatmak, bütün insanlığı yaşatmak gibidir? ayetine değinerek Diyanet İşleri Bakanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu 6.3.1980 tarih ve 396 sayılı kararı ile organ naklinin caiz olduğu belirtti.

YAŞATMAK DA YAŞAMAK KADAR GÜZEL BİR DUYGUDUR

Yahşihan Kaymakamı A. Ferhat Özen program sonunda yaptığı açıklamada ?Amacımız organ bağışı konusunda Yahşihan İlçemizde toplum bilincini oluşturmak, ilgili tüm kesimlerin konuya ilgisini artırmaktır. Şu an Türkiye genelinde binlerce hasta organ beklemekte, ölümle yaşam arasındaki çizgide hayata umutla tutunmaya çalışmaktadır. Organ bağışı konusuna toplum olarak hassasiyet göstermeli, yaşarken de yaşamdan sonra da başkalarına hayat vermek bizim elimizde Bu konuda duyarlı davranmak hepimizin toplumsal sorumluluğudur.  Unutmayalım ki, yaşatmak da yaşamak kadar güzel bir duygudur? dedi. Ayrıca konferans sonunda ağız ve diş sağlığı bilinçli ilaç tüketimi ve diğer konularda katılımcılara bilgi aktarıldı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü