Yaşanılacak güzel şehir, Kırıkkale

Yaşanılacak güzel şehir, Kırıkkale

ORTADOĞUNUN EN YÜKSEK TİRAJLI DERGİSİ ?ÂLEM ARRACUL? DÖRT SAYFA AYIRDIĞI KIRIKKALE´Yİ ORTADOĞU VE ARAP ÂLEMİNE TANITTI

ORTADOĞUNUN EN YÜKSEK TİRAJLI DERGİSİ ?ÂLEM ARRACUL? DÖRT SAYFA AYIRDIĞI KIRIKKALE´Yİ ORTADOĞU VE ARAP ÂLEMİNE TANITTI

Yaşanılacak güzel şehir, Kırıkkale

Ortadoğu´nun tiraj, kalite, baskı ve dağıtım bakımından bir numaralı dergisi olan Alem Arracul´un bu haftaki konusu Kırıkkale oldu. 4 sayfalık Kırıkkale tanıtımına yer veren dergide yayımlanan Kırıkkale fotoğrafları, ?Yaşanılacak güzel şehir, Kırıkkale? başlığıyla desteklendi.

İMKÂNLARI OLDUKÇA GENİŞ

Dergide Kırıkkale ile ilgili olarak, ?81 il arasında yaşam memnuniyeti açısından 4., sağlık hizmetleri açısından 7., sosyal yaşamda ise 9. il konumunda olan Kırıkkale, ulaşım imkânları, köklü üniversitesi, tam teşekküllü hastaneleri, modern konut projeleri, alışveriş merkezleri, park ve yeşil alanlarıyla büyük bir kent hüviyetine kavuşmuştur? ifadelerinin yer aldığı dergide, ?Bugün 278 bin kişilik nüfusa sahip Kırıkkale´de eğitim veren Kırıkkale Üniversitesi 12 fakülte, 1 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu, 3 enstitü, 18 araştırma-uygulama merkezi ve gelişmiş laboratuvarlarıyla eğitim öğretim faaliyetini sürdürmektedir. Kırıkkale Üniversitesine bağlı fakülte, yüksekokul ve enstitülerde 33 bin 500´ün üzerinde öğrenci bulunmaktadır? cümleleri yer aldı.

?YAŞANILACAK GÜZEL ŞEHİR, KIRIKKALE?

?Yaşanılacak Güzel Şehir, Kırıkkale? başlığının kullanıldığı dergide Kırıkkale´yi her yönüyle tanıtan editörler, Kırıkkale için şu ifadeleri kullandılar: ?Kültür, Turizm, Tarım ve Sanayi Şehri Kırıkkale´nin gelişmesi, büyümesi ve bugüne taşınması savunma sanayii ile olmuştur. Kırıkkale, genç ve eğitimli nüfusu, rekabetçi sanayisi, tarım ve hizmetler sektöründeki gelişimi, tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleriyle birlikte Türkiye´nin önemli kentlerinden birisidir.?

ORTADOĞU VE KÖRFEZ ÜLKELERİNİ EN BÜYÜK HABER SİTELERİ

Daha önce de Ortadoğu´nun en güçlü haber sitelerinde Kırıkkale ile ilgili benzer haberler yapılmasına vesile olan Suudi Arabistan-Cidde Basın Ataşesi hemşerimiz Bahattin Akyön, ?http://rassd.com (Günlük 10 milyon tıklanma sayısı olan Ortadoğu ve Körfez Ülkelerinin en büyük haber sitesi), http://syyaha.com, http://www.makkah-now.com, http://a3lam-ksa.net.sa ve http://www.arjja.com gibi Ortadoğu´nun en ünlü haber sitelerinin yanı sıra Âlem Arracul´un da Ortadoğu´da potansiyeli yüksek bir yayın organı olduğunu, bu haberin Kırıkkale açısından büyük öneme haiz olduğunu vurguladı.

?KIRIKKALE´NİN POTANSİYELİ İYİ TANITILMALI?

Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden gelecek olan yatırımlar açısından önemli bir katkı vesilesi olacak bu haberin Kırıkkale esnaf sanayicisi için de önemli bir fırsat olduğunu değerlendiren Cidde Basın Ataşesi hemşerimiz Bahattin Akyön, ?Mevzu Kırıkkale olunca akan sular durur. Kırıkkale´yi var eden MKE´nin eski gücünden ve potansiyelinden uzaklaşmasının yanı sıra rafinerinin de 30 yıldır beklenen katkıyı sağlayamaması Kırıkkale´yi her geçen küçültmüştür. Bu kadar geniş potansiyele sahip olan şehrimizin, bu tür tanıtımlar sayesinde yeni iş alanlarına yelken açması işten bile değildir. Ancak bu noktada şehrimizin bir bütün olarak bu konuya sahip çıkması büyük önem arz etmektedir? diye konuştu.

ÖZEL HABER: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ