Yaşanabilir bir Türkiye istiyoruz

Yaşanabilir bir Türkiye istiyoruz

YAŞANABİLİR BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ

Yaşanabilir bir Türkiye istiyoruz

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, "Şartlar ne olursa olsun çatışma, kardeş kavgası ve terör hak arama yolu değildir. Ama bugün görüyoruz ki bölgemiz kan gölüne dönmüş her gün şehitlerimiz geliyor. Onların yaşamaya hakkı yok mu?" dedi.

KARDEŞ KARDEŞE HENDEK KAZIYOR

Kamalak, partisinin Kırıkkale teşkilatı 5. Olağan genel kurulunda yaptığı konuşmada bu milletin birbirine hendek kazdığını oysa şartlar ne olursa olsun çatışma kardeş kavgasının terörün hak arama yolu olmadığını söyledi. Doğu ve Güneydoğudaki bazı illerde yaşanan olaylara dikkat çeken Kamalak Son dönemde bölgede yaşanan olaylar nedeniyle bazı ilçelerde sokağa çıkma yasağı uygulandığını belirterek, "Bölgede sıkıntılı bir ortam yaşanıyor. Yine analar ağlıyor. Elem ve acı dolu günlerden geçiliyoruz" dedi.

DEVLET MİLLET KAYNAŞMASI ŞART

Terör olaylarının bir an önce son bulması gerektiğini ifade eden Kamalak, "Milli Görüş´ün tek temsilcisiyiz. Parti olarak ülkeye çok şey kattık. Her zaman devlet-millet kaynaşmasını esas aldık. Milli Görüş ve onun lideri Necmettin Erbakan gelir. Ağır sanayi hamlemiz eğer engellenmeseydi bugün bu ülke kendi yerli otomobilini, uçağını yapar, bilişim teknolojisinde dünya çapında büyük markalara sahip olabilirdi" dedi.

TEMEL İNSAN HAKLARI ŞARTSIZ OLMALI

Temel insan haklarının hiçbir şarta bağlanmadan ve pazarlık konusu yapılmadan herkese verilmesini savunduklarını anlatan Kamalak, akan kanı durdurmak, ülkede huzur ve barışı ortaya koymak için iyi niyetle yapılan bütün adımları desteklediklerini belirtti. Kamalak, "Siyasetin silahların gölgesinde yapılamayacağını, kutuplaşmadan, kamplaşmadan ve çatışmadan uzak bir ortamla bu sorunların konuşulacağını ve ülkeye ancak böylece hizmet edilebileceğini parti olarak ortaya koyduk" ifadelerini kullandı.

HİÇ BİR ŞARTTA TERÖR HAK ARAMA YOLU DEĞİL

PKK´nın taşeron bir örgüt olduğunu belirten Kamalak dış güçlerin ülkemizi bölmek için bu örgütü kullandığını belirterek PKK´nın ABD´nin kucağında oturan bir terör örgütü olduğunu belirtti, Bu oyunlara karşı uyanık olmamız gerektiğini söyledi. Geçmişte Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde insanlar üzerinde yanlış politikalar uygulandığına ve toplum üzerinde baskı oluşturulduğuna işaret eden Kamalak, bu uygulamalar nedeniyle bölgenin kaynaklarından da yeterince yararlanılamadığını ve yatırım yapılamadığını aktardı.

KÜRESEL GÜÇLER COĞRAFYAMIZDA PLAN YAPIYOR

Küresel güçlerin İslam coğrafyasında farklı bir plan uyguladığını savunan Kamalak, "Kardeşi kardeşe düşürmek, daha çok silah satmak ve İslam coğrafyasında operasyonlar ve işgaller yapmak üzere her türlü adımı atıyorlar. Bugün Suriye´de yine küresel güçlerin adeta bilek güreşini yaşıyoruz. Suriye´de, Irak´ta yaşanan hadiselerden ders almamız ve onlar gibi olmadan bu ülkede yeniden kardeşliği tesis etmemiz lazım. Kalıcı huzur ve barışın sağlanması ancak adil bir düzenle gerçekleşecektir" dedi.

YAŞANABİLİR BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ

Tek amaçlarının yaşanabilir bir Türkiye olduğunu aktaran Kamalak Bilgede akan kanı durduracaklarını ifade etti. 35 yıldan bu yana bölgede terörün kan akıttığını belirten Kamalak bugünkü Hükümetin elinin kolunun bağlı NATO´dan medet Umduğunu söyledi. Bugün ülkemizde aile bağları diye bir şeyin kalmadığını da savunan Kamalak evlenme sayısından çok boşanmaların olduğuna dikkat çekti. Ülkede adil bir düzenin olmadığını da belirten Kamalak bu düzeni değiştirmek istediklerini kaydetti.

FARUK VURGUN YENİDEN BAŞKAN

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Faruk Vurgun ise ülkenin içinde bulunduğu durumun hiç de iz açıcı olmadığını belirterek ülkede kardeş kardeşi katlettiğini söyledi. Hiçbir alanda hiçbir konuda iyi bir gelişmenin olmadığına dikkat çeken Vurgun kırılanın, dökülenin yeni Saadet Partisi tarafından toparlanacağını söyledi. Konuşmaların ardından yapılan oylamada tek aday olan Faruk Vurgun delegelerin tümünün oyunu alarak yeniden il başkanlığına seçildi. Kongreye Genel Başkan Kamalak´ın yanı sıra Genel Başkan yardımcısı Canbay. Parti yöneticileri ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşların temsilcileri ile siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda davetli partili katıldı.



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı