Yaşamak onların da hakkı

Yaşamak onların da hakkı

Kırıkkale İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından olumsuz kış koşullarından etkilenen, yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanlarının daha kolay yiyecek bulmasını sağlamak amacıyla Denek Dağı,Özdere Bölgesi,Pazarcık,Faraşlı-Koçubaba gibi çeşitli bölgel

Ağır kış şartlarından etkilenen yaban hayvanlarına yiyecek bırakıldı.

Yaşamak onların da hakkı

Kırıkkale İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından olumsuz kış koşullarından etkilenen, yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanlarının daha kolay yiyecek bulmasını sağlamak amacıyla Denek Dağı,Özdere Bölgesi,Pazarcık,Faraşlı-Koçubaba gibi çeşitli bölgelerinde yemleme çalışması yapıldı.

YABAN HAYVANLARINA YEM VERİLDİ

Kırıkkale İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından olumsuz kış koşullarından etkilenen, yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanlarının yaşamlarını kolaylaştırmak için yemleme çalışması yapıldı çalışma kapsamında yerli ve göçmen kuş olarak bulunan, çulluk, bıldırcın, keklik, türleri için kırık buğday, mısır gibi taneli yem bitkileri yırtıcı kuşlardan olan doğan, şahin, kartal türleri ve et obur beslenen tilki,kurt,sansar,çakal memeliler içinde parça et bırakıldı.

YAŞAMLARINI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN

Yemleme çalışmaları ile kar tabakası ile örtülü alanda yem bulması zorlaşan yaban hayvanların aç kalmaması sağlanacağını bildiren yetkililer çalışmanın amacının yaban hayvanların kendi habitatlarında beslenmesini sağlanarak, yerleşim yerlerine inmeleri önlenmesi olduğunu söylediler. Çalışmaların devam edeceğini bildiren yetkililer vatandaşların da bu konuda duyarlı olmalarını istediler. Yetkililer ayrıca olumsuz hava koşullarından etkilenen, yaralanan veya hareket kabiliyetini yitirmiş hayvanlara rastlanması halinde kendilerine bildirilmesini istediler.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü