Yaşamak güzel, yaşatmak da

Yaşamak güzel, yaşatmak da

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü yazılı basın açıklaması yaparak, Türkiye?de her yıl kutlanmakta olan ?Organ ve Doku Bağışı Haftası?nın Kurban Bayramına denk gelmesi sebebiyle etkinliklerin bu yıl 31 Ekim-06 Kasım 2011 tarihlerinde yapılacağını açıkladı.

ORGAN VE DOKU NAKLİ

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü?nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ?Organ bağışı; kişi hayatta iken, serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastalarının tedavisi için kullanılmasına izin vermesidir. Organ ve doku nakli hizmetleri ülkemiz açısından son derece önemlidir. Tedavileri sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastaların sayıları giderek artmakta ve bu hastaların bir kısmı uygun organ ve doku bulunamadığı için yaşamlarını kaybetmekte, bir kısmı ise tedavi olmak amacı ile yurt dışına giderek organ ve doku nakli olmaya çalışmaktadır. Yurt dışı tedavileri ise ülkemize trilyonlarca liralık maliyet getirmesinin yanında, tedaviye giden bazı hastalar ise uygun olmayan koşullarda yapılan nakiller nedeniyle hayatlarını kaybetmektedirler?

 

18 YAŞ ŞARTI

Gerçekleştirilen organ nakillerine karşın bağışlanan organ sayısının yetersiz olması nedeniyle günümüzde bağışlanan organlar ihtiyacı karşılamamaktadır. 18 veya üstünde bir yaşta olup akli dengesi yerinde olan herkes, organ bağışında bulunabilir. İlimizde İl Sağlık Müdürlüğü, Yüksek İhtisas Hastanesi, Devlet Hastanesi ve Emniyet Müdürlüğünde ilgili birimlere başvurarak,  organlarını bağışladığına dair bir belgeyi iki tanık önünde doldurup, doku ve organ bağış belgesi alabilir.

 

BİR YAŞAM ARMAĞAN ETMEK İSTER MİSİNİZ?

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 1-2 Kasım 2011 tarihlerinde 13.30-16.00 saatlerinde Cumhuriyet Meydanı?nda stant kurularak bağış kabul edilecek. Açıklamada, ?Organ ve Doku bağışında bulunmak isteyen tüm vatandaşlarımızın açılacak olan standa gelmesini, bağış bekleyen insanlar için bir umut olmalarını rica ediyoruz? denildi.

 



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!