Yaşamak ve yaşatmak için barış istiyoruz

Yaşamak ve yaşatmak için barış istiyoruz

"SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI SAVAŞ HALİ"

Yaşamak ve yaşatmak için barış istiyoruz

KESK-DİSK-TMMOB-TTB tarafından alınan ortak karar doğrultusunda bir günlük iş bırakma eyleminin ardından bir araya gelen sendika üyleri Güney Doğu illerindeki yaşananları protesto etti. KESK Şubelyer Platformu Dönem Sözcüsü Yüksel Şahin yaşamak ve yaşatmak için barışın tesis edilmesi gerektiğini söyledi.

İKTİDARI SÜREKLİ UYARDIK   

Cumhuriyet Meydanındaki Basın Açıklamasında eyleme katılan gruba seslenen Şahin KESKE Emek ve meslek örgütleri olarak defalarca, siyasi iktidarın, savaş politikalarını tırmandırdığını dikkat çektiklerini söyledi. Şahin açıklamasında ?Çocukların, kadınların, gençlerin, yoksulların kanının aktığı, anaların gözyaşının kurumadığı, insanlarımızın yıllarca unutamayacakları acılar yaşayacakları bir savaşa ne içeride ne de dışarıda asla razı olmadığımızı her alanda dile getirdik. Endişelerimizi, taleplerimizi ve çözüm önerilerimizi her fırsatta ve her zeminde dile getirdik. Halkın barış isteğini haykırmak için 10 Ekim´de Ankara´da yapmaya çalıştığımız uyarı mitingi kana bulandı, anılarını mücadelemizde yaşattığımız, onur duyduğumuz 101 insanımız katledildi, onlarcası yaralandı. Dünya kamuoyunda lanetlenen bu cani saldırı açığa çıkartılıp tüm sorumluların yargı karşısına çıkartılması gerekirken, 10 Ekim Katliamı protestolarıyla ilgili bizlere soruşturma açıldı. Dünyanın başka bir köşesinde göremeyeceğiniz öyle bir hukuksuzluk ki bu, sendika yöneticilerimizin yanı sıra avukatlarımız da soruşturma kapsamına alındı? dedi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI SAVAŞ HALİ

Şahin açıklhamasında şu ifadelere yer verdi ?Doğu ve Güneydoğu´da uygulanan sokağa çıkma yasakları, ?savaş hali?ni andıran yığınaklar, okulların, hastanelerin ve devlet dairelerinin karargâhlara dönüştürülerek çatışmaların bütün bölgeye yayılmasıyla birlikte ilçeler, şehirler abluka altına alınıp boşaltılmakta, İnsan cesetleri günlerce sokaklarda bırakılmakta, almaya çalışan yakınlarına ateş açılmaktadır. Türkiye´nin saygın emek ve meslek örgütlerinin tüm bu endişelerine, taleplerine ve çözüm önerilerine gözünü kulağını kapatarak tam aksini yapmakta yani savaş ve baskı politikalarını artırmaktadır. AKP iktidarının gözünü kan bürüyerek içeride ve dışarıda yaptığı tüm bu akıldışı politikaları sonucunda, dışarıda neredeyse kriz yaşamadığımız komşu kalmadı, içeride ise muhalif görülen her kesim baskı ve operasyonlarla sindirilmeye çalışılıyor.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ