Yarım saatle hayata tutunabilirsiniz

Yarım saatle hayata tutunabilirsiniz

Vali Ali Kolat, kaza yerinde ilk 5 dakika içinde uygulanacak etkili bir ilkyardım ile ölümlerin yaklaşık yarısını önleme şansının olduğunu belirterek ?Kaza anında ve ani gelişen krizlerde ölüm oranı ilk 5 dakikada yüzde beş, ilk yarım saatte yüzde 50? ded

HAYAT KURTARIN 
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Acil Afet ve Sağlık Hizmetleri tarafından, Valilik çalışanlarına "ilk yardım" eğitimi verildi. İlkyardımın profesyonel bir ekip tarafından yapılması gerektiğini belirten Vali Ali Kolat, insanların yaşamsal faaliyetini düzeltecek, ani durumlarda yardım edebilecek kadar bilgiye ve donanıma sahip olunması gerektiğini söyledi. Bu konuda seminerler verildiği ve insanların bilgilendirildiğini belirten Kolat, hayat kurtarmanın önemli bir konu olduğunu belirti. 
TOPLUM MUTLAKA BİLİNÇLENDİRİLMELİ
Toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Ali Kolat, kaza anında vatandaşların olay yerine toplanarak, ilk yardım yerine, ilk ölüm yarattıklarını ve bu kazazedenin hayatını etkilediğini ifade etti. İl yardım ile ilgili bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, İlkyardımın kaza ya da ani hastalık durumunda sağlığı tehlikeye girmiş olan kişiye, olay yerinde, profesyonel sağlık ekibi gelinceye kadar durumun kötüleşmesini önlemek amacıyla, ilaçsız olarak, eldeki imkânlarla yapılan müdahale olduğunu söyledi. 
HASTAYA İLK MÜDAHALENİN ÖNEMİ 
Uzun konuşmasını devamında, ?İlkyardımcı hasta/yaralıya müdahalede ilaç ya da tıbbi malzeme kullanmaz. Kendisinden beklenen, edindiği bilgiler ışığında doğru ve etkili bir ilkyardım uygulamasıdır.Kaza yerinde ilk 5 dakika içinde uygulanacak etkili bir ilkyardım ile ölümlerin yaklaşık yarısını önleme şansı vardır.Doğru ve Etkili Müdahalenin Önemi: Kazazedenin yaşamsal fonksiyonlarının durduğu ya da durmak üzere olduğu kaza ya da yaralanmalarda, ilkyardımın ilk 5 dakika içinde başlatılması hayati önem taşır?
HERHANGİ BİR MÜDAHALE YAPILMIYOR 
Yapılan çeşitli çalışmalarda ülkemizde kazalar sonucu yaralıların %90?ından fazlasının olay yerinde herhangi bir müdahale yapılmadan hastaneye ulaştırıldığı gösterilmiştir.
Kaza ölümlerinin %10?u ilk 5 dakika içinde, %54?ü ise ilk 30 dakika içinde meydana gelmektedir.Kaza yerinde ilk 5 dakika içinde uygulanacak etkili bir ilkyardım ile ölümlerin yaklaşık yarısını önleme şansı vardır.Doğru bilgi ile zaman kaybetmeksizin etkili ve yerinde müdahale yapabilme, hasta/yaralı için hayati önem taşımaktadır.? dedi. 
GENİŞ KATILIM
Eğitim programına, Vali Ali Kolat, Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, İl Gıda Tadım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, ve Valilik personeli katıldı.Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Acil Afet ve Sağlık Hizmetleri İlk Yardım eğitmenleri Murat Sezgin tarafından. Personele 112 Acil Servis hizmetinden yararlanabilmeleri için eğitim verildi. Ayrıca 112 Acil Servis numarasının gereksiz yere aranmaması, gereksiz yere meşgul etmenin insanların hayatlarını kaybetmelerine neden olduğu vurgulandı. Programda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmaması dikkatlerden kaçmadı.


1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü