Yapılandırmadan 524 üye yararlandı

Yapılandırmadan 524 üye yararlandı

30 Haziran’da sona eren yapılandırma ile ilgili değerlendirmede bulunan TSO başkanı Ahmet Varlı, yapılandırmanın içinde bulunduğumuz süreçte ekonomik sıkıntı çeken üyeler için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden yapılandırılması Kanunu kapsamında Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasından üyelere sağlanan imkânlarla ilgili bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, ekonomik anlamda tüm işletmeleri olumsuz etkileyen süreçte üyelere böyle bir imkânı sunmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Yapılandırma kapsamında geçmiş dönemlere ait ödenmemiş yıllık ve munzam aidatların gecikme cezalarını tamamen silindiğini, borçların anaparalarına da 9 taksitte ödeme imkânı sunulduğunun altını çizen Varlı, taksitli ödemeyi tercih edenler için birinci ve ikinci taksit son ödeme tarihinin 31 Temmuz olduğunu hatırlattı.

 

1 Nisan-30 Haziran tarihleri arasına odaya gelerek ya da odanın web sitesi üzerinden online olarak toplam 524 üyenin yapılandırmadan faydalandığını ifade eden Varlı, bu kapsamda 340 üyenin geçmiş dönem borçlarının ana parasını peşin ödediğini, 184 üyenin ise taksitli ödeme imkanından faydalanmayı tercih ettiklerini söyledi. Varlı ayrıca, yapılandırma kapsamında ödenmesi gereken tutarların öngörülen süre ve şekilde kısmen veya tamamen ödenmemesi hâlinde, ödenmemiş alacak asılları ile bunlara ilişkin faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi alacakların ilgili mevzuat hükümlerine göre tahsil edileceğinin altını çizdi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız