Yapılandırmada süre uzatıldı

Yapılandırmada süre uzatıldı

Torba yasa ile kamu kurumlarına olan borçlarda yapılandırma süresi uzatıldı. Tüm vergi daireleri ile belediyelerde yapılandırma mesaisi devam edecek. Bu arada emlak vergisinde birinci taksit ödeme süresi bugün itibarıyla başladı.

2 TAKSİT DÖNEMİ BAŞLADI

Arazi, arsa ya da konut sahibi olanları ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri için 2. taksit dönemi başladı. Her yıl 2 taksit şeklinde ödenen Emlak Vergisi`nin ikinci taksiti için son tarih 1 Aralık. Emlak vergisi ödeyeceklerin en geç 1 Aralık`ta ödemelerini yapması gerekiyor.

EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENİR?

Emlak vergisinin 1. taksiti 1 Mart ile 31 Mayıs tarihleri arasında, 2. taksiti ise 1 Kasım ile 1 Aralık arasında ödenmektedir. Emlak vergisini zamanında ödemeyenler için her ay tespit edilen oranda gecikme cezası isteniyor.

NE KADAR EMLAK VERGİSİ ÖDEYECEĞİM?

Sahip olduğunuz gayrimenkule ait vergi şöyle hesaplanır: vergi ödeyeceğiniz yıl itibariyle asgari rayiç değerleri baz alınarak hesaplama yapılır. Vergi oranları arsalar için %0.6, araziler için %0.3, meskenler için %0.2 ve işyerleri için %0.4’ dür.

İNDİRİMLİ EMLAK VERGİSİ ÖDEYECEKLER DİKKAT!

KİMLER İNDİRİMLİ EMLAK VERGİSİ ÖDER?

Eğer kişi emekli ya da var olan bir geliri yoksa ve sahip olduğu konutta yaşıyorsa bu şartlar altında indirimli emlak vergisi ödeyebilir. Bunun için başvuru yapma şartı gerekir.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ