Yapılandırma fırsatını kaçırmayın

Yapılandırma fırsatını kaçırmayın

Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına içeren kanun hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına içeren kanun hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

 

Toplantıda Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olma hakkı kazananlara sertifikaları verildi.Ayrıca gelen oda üyelerine ve misafirlere aşure ikramında bulunuldu. Aşureyi afiyetle yiyen misafirler ve oda üyeleri teşekkür ederek, çok güzel yapıldığını söylediler.

 

Toplantıya  Kırıkkale Defterdarı İbrahim Bayraktar, Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Yıldırım Bozbıyık, Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ferman Aldemir, misafirler ve oda üyeleri katıldı. Toplantıya katılanlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ferman Aldemir, “Türkiye’de geçtiğimiz günlerde yangın ve sel felaketi yaşandı. Bu olaylar Türkiye’yi bizleri derinden yaraladı. Ölenlere Allah’tan rahmet kalanlara sabırlar dilerim. Devletimiz afetzedelerimizin her zaman yanında oldu.”dedi.  Muhasebeci ve mali müşavirlerin her zaman yanında olduklarını ifade eden  Kırıkkale Defterdarı İbrahim Bayraktar ise, Yeni yapılandırmada sizlerin desteğini bekliyoruz. Sizler mükellef ile bizler arasında köprü vazifesi görüyorsunuz. Sizlere teşekkür ederim. Odanız ile her zaman diyalog içindeyiz. Güzel çalışmalarımız oluyor.”diye konuştu.

 

  7326 Sayılaı Yapılandırma hakkında bilgi veren  Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Yıldırım Bozbıyık, yapılandırma kanunundan yararlanmak isteyenlerin, 31 Ağustos 2021 tarihine kadar ilgili idareye başvuruda bulunmaları gerektiğini vurgulayarak, 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun hakkında bilgi verdi. Bozbıyık, "'Kesinleşmiş Alacaklar, Kesinleşmemiş ve Dava Safhasında Bulunan Alacaklar, İnceleme ve Tarhiyat Safhasında Bulunan İşlemler, Ortak Hükümler' başlıklarında yaptığı sunumda, yapılandırmaya başvuranları birçok avantajın beklediğini belirtti. Yapılandırma kanunu ile çeşitli alanlarda düzenlemeler yapan ve toplumun her kesimine hitap eden imkanlar olduğunu ifade eden Bozbıyık, "Bu kapsamdaki borçların neler olduğunu, kesinleşmiş vergi ve vergi cezası borcu bulunan mükelleflere getirilen Kanun kapsamındaki idari para cezalarına yönelik ödeme kolaylıklarının kaçırılmayacak fırsatlar içerdiğini görüyoruz.

 

Borçları ödeme kolaylığı, taksit seçeneği, indirim uygulanması, gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, KDV, ÖTV gibi tüm vergiler bu kanuna göre yapılandırılabilecek. Yapılandırma kaçırılmayacak fırsatlar içeriyor, bundan istifade edelim” diye konuştu. Bozbıyık, “Bu kanunla getirilen önemli düzenlemelerden bir tanesi de matrah artırımıdır. Mükellefler daha önceki beyanlarını belli oranlarda arttırırlarsa o bakımdan geçmişe dönük herhangi bir vergi incelemesine muhatap olmayacaklardır. 7326 sayılı Kanunla ilk defa getirilen düzenlemeye göre matrah ve vergi artırımı sonucunda tahakkuk eden vergilerin tamamının ilk taksit ödeme süresi içerisinde peşin olarak ödenmesi halinde bu vergilerden de yüzde 10 indirim yapılacak. Kanunda belirtilen süre ve öngörülen şekilde matrah veya vergi artırımında bulunmaları durumunda mükellefler matrah ve vergi artırımı imkânından yararlanabilecek" ifadelerini kullandı.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı