Yapamazsak istifa ederiz!

Yapamazsak istifa ederiz!

ÇAKIRCA AÇIK VE NET

Yapamazsak istifa ederiz!

CHP Milletvekili adayları esnafları gezerek destek istedi. Esnaflara parti projeleri hakkında bilgiler veren adaylar, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun noter tasdikli güvencesini de esnaflara gösterdiler. Adaylar, Biz bu yola güvence ile çıkıyoruz. Yapamazsak istifa ederiz” dediler.

NOTERLİ GÜVENCE VERİYORUZ

Zafer Caddesi esnafını gezen CHP İl Başkanı Avukat Ahmet Önal, Milletvekili Adayları Avukat Murat Çakırca ve Hacı Arap Karadurmuş, partilerinin esnaflara yönelik projeleri hakkında bilgiler verdiler. Milletvekili Adayı Çakırca, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun noterli güvencesini hatırlatarak, Biz bu yola güvence ile çıkıyoruz. Makam işgal etmek için değil, hizmet etmek için geldiğimizin güvencesini veriyoruz. Yapamazsak istifa ederiz” dedi.

CİDDİ SORUNLARI VAR

Esnafın büyük bir ekonomik buhran yaşadığını ifade eden Çakırca, Türkiye'de 2 milyondan fazla esnaf ve sanatkâr olduğunu ve esnaf ve sanatkârların aileleri ile birlikte toplumun 8-9 milyon kişilik geniş bir bölümünü oluşturduğuna dikkat çekti. Çakırca, esnafın rekabet gücü, borçlar, desteklerle ilgili çok ciddi sorunları olduğunu ifade etti.

ESNAF KAYIT DIŞI GELİRE İTİLİYOR

Çakırca şöyle devam etti; Esnafımız dünyada en pahalı elektrik ve akaryakıtı kullanıyor.  Küçük ve orta ölçekli işyerleri, enerjiyi sanayi ve yerleşim birimlerinden daha pahalıya alıyor. Küçük işyerleri, kentin merkezine kurulan AVM ve hipermarketlerle rekabet edemiyor. Kontrolsüz politikalarla esnafımız piyasanın insafına terk ediliyor. Esnafımız isini büyütmek için değil, borcunu ödeyebilmek için kredi çekiyor. Esnafın, sadece vergi borcu 70 milyar TL. Borcunu ödeyemediği için giderek artan sayıda esnafımız hapse giriyor. KOSGEB destekleri is kurmak ve geliştirmek için yetersiz kalıyor. Özel firmalar tarafından parayla açılan sertifika eğitimleri olmadan KOSGEB'den destek alınamıyor. Kayıt Yüksek primler yüzünden esnafımız kayıt dışı personel çalıştırıyor. Stopaj ödeyemediği için dükkânını kayıt dışı kiralıyor. Üç kurusun hesabını yapmak zorunda bırakılan esnaf kayıt dışı gelire itiliyor.”

 ESNAF MASALARI KURULACAK

Bu kötü tablonun sorumlusunun AKP hükümeti olduğunu ifade eden Çakırca, CHP iktidarında, Devlet esnafa destek olacak. Esnafımıza ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. Gelir vergisi oranını düşüreceğiz.  KOSGEB destekleri gücü olana değil, ihtiyacı olana gidecek.  Emekli olmuş esnafa Sosyal Güvenlik Destek Primi ödetmeyeceğiz. Bağ-Kur borcu olanların da sağlık hizmetlerinden faydalanmasını sağlayacağız. Adil olmayan piyasa koşullarından esnafımızı koruyacağız. AVM ve Hipermarketlere küçük esnafı koruyacak yasal sınırlamalar getireceğiz. Kriz dönemlerinde esnafın borçlarını erteleyeceğiz. Elektrik ve akaryakıtta esnafa özel indirimler sağlayacağız. Kamu esnafa yol gösterecek Esnafa sadece mali değil, stratejik destek de sağlayacağız. Esnafın rekabet gücünü artıracak is modellerinin geliştirilmesine katkı sağlayacağız. Kamu alımlarında yerli ara mallarla üretime öncelik vereceğiz.  Belediyelerde yalnızca esnafın sorunlarıyla ilgilenen Esnaf Masaları kuracağız” dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız