Yanlış meslek seçimi toplumu olumsuz etkiler

Yanlış meslek seçimi toplumu olumsuz etkiler

İŞKUR`DAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI...

Yanlış meslek seçimi toplumu olumsuz etkiler

İŞKUR, Bahşılı Hacı Hidayet Doğruer Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerine meslek tanıtımı yaptı.

İŞ ARAMA BECERİLERİ EĞİTİMİ

Bahşılı İlçe Kaymakamı Harun Ersin Polat, Çalışma ve İş Kurumu Kırıkkale İl Müdürü Nazım Ulu, Bahşılı Okul Müdürü Eren Arslan ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen meslek tanıtım gününde İŞKUR iş ve meslek danışmanları tarafından iş arama becerileri eğitimi verildi.

MEZUN OLANA KADAR BİLMEZDİK!

İlçe kaymakamı Harun Ersin Polat meslek tanıtımı kapsamında öğrencilere bilgiler verdi. Polat, İŞKUR'un bu çalışması gerçekten çok güzel bir olay. Ben 2000 yılı Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunuyum. Mezun olana kadar CV nasıl hazırlanır, iş nasıl aranır gibi bilgiler bize verilmedi. Bu kapsamda İŞKUR müdürümüze ve personeline teşekkür ediyorum” dedi. Kaymakam Polat kaymakamlık mesleği hakkında genel bilgiler verirken öğrenciler ile karşılıklı sohbet etme imkânı buldu.

10 KALKINMA PLANINDA YER ALIYOR

Verilen eğitim ile ilgili bilgiler veren İŞKUR İl Müdürü Nazım Ulu, 4904 Sayılı Kanunla kurumumuza verilen görevlerden birisi de öğrencilere ve iş arayanlara mesleki rehberlik hizmeti sunmak olarak belirlenmiştir” dedi.  Ulu şöyle devam etti; Ulusal İstihdam Stratejisi ve 10. Kalkınma Planında yer aldığı üzere özel politika gerektiren gruplara hizmet sunumu çalışmalarına başlanması planlanmış ve bu kapsamda da öğrencilere ve meslek seçim aşamasındaki gençlere yönelik olarak Meslek Tanıtım Günleri düzenlenmeye başlanılmıştır.” 

MESLEK DANIŞMANLIĞINA YENİ YAKLAŞIM

Bu kapsamda meslek tanıtın günleri vesilesi ile yanlış meslek seçiminin bireye ve topluma olumsuz etkilerinin önlenmesi, kurumumuzun ve faaliyetlerinin gençler ve aileleri tarafından bilinirliğinin arttırılması ve meslek danışmanlığı hizmetlerine yeni bir yaklaşım getirilmesi amaçlanmıştır.”



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti