Yanlış yapanları affetmeyiz

Yanlış yapanları affetmeyiz

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yolsuzluk olaylarında yanlış yapanları affetmeyeceklerini belirterek, ``Yanlışın, haramın, adaletsizliğin arkasında durmayız`` dedi. Yargıya tam anlamıyla güvendiklerini belirten Atalay, adaletin ve hukukun olduğu her yer

MİLLET OYUNU GÖRDÜ
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İskele Sancak programında gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Atalay katıldığı televizyon programında; 17 Aralık operasyonu, çözüm süreci, 2023 Türkiye`si, yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili konuştu. 17 Aralık operasyonunda, komplo ve darbe planı yapıldığını belirten Atalay, milletin bu oyunu gördüğünü ve partilerine sahip çıktığını söyledi. Operasyonda yargı sürecinin devam ettiğini belirten Atalay, yolsuzluk yapanın cezasını çekeceğini ve bu konuda haram yiyen kimse affetmeyeceklerini açıkladı.

HÜKÜMETİMİZ YIPRATILMAK İSTENDİ
Komplo eyleminin arkasında, hükümeti yıpratma, yerel seçimleri etkileme ve hatta hükümeti yıkma planının olduğunu belirten Atalay, bu planın ters teptiğini bildirdi.
Adaletin ve hukukun olduğu her yerde kendilerinin olduğunu belirten Atalay, adaletsizlik yapanın iflah olmayacağını ifade etti. Dosyaların şu an için kapanmayacağını belirten Atalay, hata yapanın yargı önünde cezalandırılması gerektiğini belirterek, ``Hata yapan cezasını çekecektir. Haram yiyene sahip çıkarsak, bizde haram yiyen kadar suçlu oluruz. Bu bizim felsefemize ve misyonumuza aykırıdır`` dedi.

YARGININ SONUÇLANMASINI BEKLİYORUZ
Parti olarak yanlışın, haramın ve adaletsizliğin arkasında durmayacaklarını belirten Atalay, yargı sürecinin sonuçlanmasını beklediklerini kaydetti. Komplo planını tasarlayanların karanlık bir yapı içerisinde olduğunu belirten Atalay, bu yapının finansal kaynağının ve ideolojik yapısının kimse tarafından bilinmediğini iddia etti. Hükümetlerinin hem muhafazakar, hem dindir hem de demokratik bir yapıda olduğunu belirten Atalay söz konusu odakların kapalı bir din anlayışı benimsediğini belirterek,

KARANLIK BİR YAPI
``Bu yapılar örneğin din konusunda kapalı bir din yaşıyor. Öyle kapalı yerlere toplanarak İslam tam anlamıyla yaşanmaz. Biz hükümet olarak büyük adımlar attık. Biz hem muhafazakar, hem dindar, hem de demokratız. Ortaokullarda dini eğitimler seçmeli ders olarak veriliyor. Yine üniversitelerde baş örtü sorununu çözdük. Ermeni ruhban Okulu ile ilgili çalışmalarımız var. Yine alevilerin beklediği bazı çalışmalarımız olacak. Bunların hepsini tek, tek görüşüyoruz ve isteklerini değerlendireceğiz`` diye konuştu.

ÖNEMLİ BİR SÜRECE GİRİYORUZ
Türkiye`nin yeni dönemde önemli bir sürece girdiğini belirten Atalay, ilk kez Cumhurbaşkanını halkın seçeceğini hatırlattı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan`ın Cumhurbaşkanlığına aday olmasının söz konusu olduğunu belirten Atalay, böyle bir durumda parti yönetiminde değişikliklerin olabileceğini işaret etti. Partilerinin 2023 hedefi olduğunu ve bu hedefe doğru emin adımlarla gittiklerini belirten Atalay, Türkiye`yi durdurmak isteyen güçlerin bunda başaralı olamayacağını söyledi.

BU YIL ATILIM YILI OLACAK
2014 yılının atılım yılı olacağını belirten Atalay, AB sürecine bu dönem daha fazla önem vereceklerini ve yine demokratikleşme sürecinin kesintisiz devam edeceğini bildirdi.
2023 Türkiyesi`nde dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisinde yer alacaklarını belirten Atalay, kişi başına düşen milli gelirin de 25 Bin Dolar seviyesinde olacağını açıkladı. Cumhuriyetin 100. yılında farklı kutlamalar yapılacağını hatırlatan Atalay, büyüyen ve gelişen Türkiye`nin mimarisi için gece gündüz çalıştıklarını kaydetti.

İSTANBUL VE ANKARA`DA ÖNDEYİZ
Yerel seçim çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Atalay, bu dönemde var olan belediyelerden daha fazla belediyeyi kazanacaklarını söyledi. İl ve ilçe belediyelerinde oy patlaması olacağını belirten Atalay, kamuoyu yoklamalarında ve anketlerde çok iyi olduklarını belirterek, ``Kamuoyu yoklamaları ve anketlerde iyi durumdayız. İstanbul elimizde, kazanacağımızı düşünüyorum. Yine Ankara`da büyük bir farkla önde gidiyoruz. İzmir`de çalışmalar devam ediyor. İzmir`e 15 yıldır belediyecilik anlamında hizmet yapılmıyor, bunu İzmirliler görüyor. İzmirliler eğer hizmeti istiyorsa, Binali Yıldırım`ı seçsinler`

DOĞU`DA HİZMET YOK
``Doğu ve Güneydoğu Anadolu`da BDP Belediyelerinde hizmet sorunları var. Hizmet yok denecek kadar az. Bunu herkes görüyor ve bu seçimde partimizin büyük bir şansı var.
Yine Kırıkkale`de öndeyiz, iyi bir hava yakaladık ve milletimiz bize güveniyor. Biliyorsunuz aday değişikliğimiz oldu. Veli bey bizlere kendisi aday olmayacağını beyan etti. Demokratik bir ortamda seçim çalışmaları yürüyor. Kırıkkale`de kısır çekişmeler yok, gerilim yok.``

MUHALEFET HÜKÜMETİ ELEŞTİRİR
``Tabi muhalefet partileri adayları hükümeti eleştirecek bu doğaldır. Her ilin anketlerini masaya yatıracağız. Son iki haftada stratejimizi gözden geçireceğiz. Bütün seçimlerde son 15 gün önemlidir ve düzeltmemiz gereken şeyler olursa bunları düzelteceğiz. Bazen duyuyoruz, teşkilat ile aday arasında sorunlar oluyor. Merkezimizden birini görevlendirip bu sorunu çözüyoruz`` dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız