Yangın son sürat devam ediyor

Yangın son sürat devam ediyor

Kırıkkale`nin Çelebi ilçesinde çıkan orman yangını son sürat devam ediyor. Köprü köyüne kadar uzana yangın 30 hektarlık ot ve meşelik alan kül oldu. Yangının ardından Kırıkkale Valisi Ali Kolat yangın alanında incelemelerde bulundu. Rüzgârın etkisiyl

Çelebi`nin Bağrek Tepesi sınırları içinde bulunan Karaağaç, Tilkili ve Kepirli köyleri arasında çıkan yangında onlarca kişi yangın söndürme çalışmalarına katılıyor. Köylüler yangının evlerine sıçramaması için traktörlerle tarlaları sürmeye başladı. Yangın 30 kilometre uzaklıktan rahatlıkla görülüyor.
Yangına Kırıkkale, Kırşehir ve Ankara`dan Orman İşletme Müdürlüğü`ne bağlı ekiplerin katıldığını açıklayan Çelebi Belediye Başkanı Süleyman Uluyol, bunun yanında Kırıkkale, Çelebi ve Keskin itfaiyelerinin de destek verdiğini söyledi.
Yangının çıkma nedeninin tespit edilemediğini açıklayan Başkan Uluyol, "Yangın rüzgârın etkisi ve arazinin engebeli olması sebebiyle 4 gündür devam ediyor. Yangın söndürme çalışmalarımız sırasında, yangının daha büyük alana yayılmasını önlemek için bazı meşe ağaçlarını kesmek zorunda kaldık. Bunun yanında alevlerin meşe ağaçlarına ulaşmaması için diplerini kazdık." dedi.
Yangın söndürme çalışmalarında helikopter ve uçağa ihtiyaç duyulmadığını söyleyen Tilkili köyü sakinleri, çevre köylerden ve Çelebi ilçesinden vatandaşların gelerek yangını söndürmek için büyük gayret sarf ettiklerini söyledi.


1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama