Yandaş medyanın usta yalanı

Yandaş medyanın usta yalanı

CHP İl Başkanı Ziya Kavlak ulusal bir televizyonda yayınlanan bir programda Başbakan'ın hayatını anlatan ‘Usta' adlı belgeselin yalan olduğunu ileri sürdü. Erdoğan'ın yaşantısının uydurma hikayelerle yansıtıldığını iddia etti.

FARKLI ŞEKİLDE ANLATILIYOR

CHP İl Başkanı Ziya Kavlak, AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen bir kanalda Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın hayatının farklı anlatılmasını eleştirdi. Kavlak, programda yayınlanan hikayenin gerçeği yansıtmadığını belirterek, ülkeyi güllük gülistanlık gösteren medya kuruluşlarının kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini söyledi. Türkiye’nin var olan kötü ekonominin unutturulmak istendiğini ve ülkede yaşanan kaos ortamının bu tür farklı gündemlerle değiştirilmek istendiğini belirten Kavlak, bu oyunu bozacaklarını bildirdi. Kavlak konuşmasının devamında, “Usta’nın Hikayesi”nde gerçekler yoktu, hep övgüler ve bol miktarda yağ vardı. Usta; belediye başkanıyken, ehliyetsiz araba kullanan oğlu, 11 Mayıs 1998 tarihinde yayalara yanan yeşil ışıkta geçen sanatçı Sevim Tanürek’e çarpar ve ölümüne yol açar. Kazadan hemen sonra olayın olduğu cadde belediye ekipleri tarafından baştan aşağı yıkanarak, 35 metre fren izi dahil her türlü kanıt bir anda yok edilmiştir. Burak Erdoğan, 21 yaşındayken 2000 yılında Kasımpaşa Deniz Hastanesi’nden ‘askerlik yapamaz’ raporu almıştır”  

GEMİLER ALDILAR

“Daha sonra 2007 yılında yaklaşık 4 milyon dolar değerinde bir gemicik ve 2012 yılında 10 milyon dolar değerinde başka bir gemi alarak yaşamını sürdürmektedir. Ustanın kızı da yüksek ücretle babasının danışmanıdır. Zaten usta ve ailesi, dünyanın en zenginleri sıralamasında önlerde bulunmaktadır. Usta için, İstanbul Anakent Belediye Başkanlığı yaptığı döneme ilişkin TBMM Başkanlığı’na ulaşan fezlekelerde “görevi ihmal, zimmet, kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık, resmi evrakta ve kayıtlarında sahtecilik ile cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak” suçlamaları yer almaktadır. 1994 yılında İstanbul Anakent Belediye Başkanı olmasından, milletvekili seçildiği 2003 yılına kadar geçen sekiz yılda 84 suçlama kayıtlara alınmış, bunlardan yalnızca birinden beraat etmiş, hakkındaki 20 suçlamadan “Rahşan Ecevit’in affı” ile kurtulmuş ve diğer 63 suçlamadan ise, dokunulmazlık sayesinde şimdilik kurtulmuştur” dedi.



Bulent U
13.09.2013 00:00:16
sen once kendıne bak zıya kavlak sulalende solcu yok hemen tamamı fettulahcı ya gıt ısıne sen mı solcusun breh breh breh

1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız