Yakın Savunma ilk eğitimini Kırıkkale'de verdi

Yakın Savunma ilk eğitimini Kırıkkale

YENİ BİR SPOR DALI DOĞUYOR

Yakın Savunma ilk eğitimini Kırıkkale'de verdi

Türkiye'de yakın savunma alanında ortaya çıkan eksikliklerin giderilmesi için kurulan Dünya Yakın Savunma Federasyonu yasal kuruluşunun ardından ilk eğitimini Kırıkkale'de gerçekleştirdi.

EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

27 Nisan - 1 Mayıs 2015 tarihleri arasında Yahşihan Spor Salonunda yapılan Yakın Savunma Eğitimine 10 ilden gelen Emniyet mensupları ile bu spora gönül verenler katıldı.  Eğitime katılan kursiyerlere sokakta en çok karşılaşılan saldırılara müdahale teknikleri eğitimi öğretildi. Eğitimler, karşı tarafa zarar vermeden müdahale tekniği olan Yakın Savunma Eğitimi temel teknikleri aşamalı olarak sistem kurucusu İbrahim Aktürk ve Federasyon Başkanı Oğuzhan Aktürk tarafından verildi.

ÖNCELİK GÜVENLİK

Yakın savunma ve eğitimi hakkında bilgiler veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, Yakın Savunma Eğitimi, özel veya kamuda güvenlik ve hizmet alanında görev yapan personelin ilk önce kendi güvenliğini ön plana alarak bir tehdit durumunda verilen disiplinli eğitim sonucunda olayın büyümeden en az zararla neticelendirilmesi amacı üzerine kurulmuş programlar zinciridir” dedi.

AMAÇ SALDIRGANIN DA ZARAR GÖRMEMESİ

Ünlü şöyle devam etti: Sporcu disiplini ve alt yapısıyla eğitim alan kişiler, ilk önce karşılaştığı tehdide karşı olaya sağduyulu bir şekilde yaklaşarak sorunu konuşarak çözmeye çalışır. Sorunun büyümesi durumunda ise öğrendiği her duruma Özel Yakın Savunma Eğitimi tekniklerini uygulayarak sorunu büyümeden sonlandırmayı amaç edinmiştir. Dünya Yakın Savunma Federasyonu eğitimi, kolluk kuvvetlerinin olay yerine gelene kadar saldırgan veya saldırganların zarar görmeden muhafazasını da ilke edinmiştir.”

SORUN BÜYÜMEDEN MÜDAHALE

Seminerin kapanışında konuşma yapan Ünlü, Bu eğitimi alanların sokakta gelebilecek tehlikelere karşı kendilerini korumak ve sorun büyümeden müdahale etmeyi amaçlamaktadır” dedi. Bu seminerin Kırıkkale'de düzenlenmesinden dolayı mutlu olduğunu belirten Ünlü, seminerde emeği geçen herkese teşekkür etti.

KURUCUDAN TEŞEKKÜR

Yakın Savunma Eğitiminin kurucusu olan İbrahim Aktürk konuşmasında; Seminer boyunca her türlü ihtiyaçlarımızı gidermek için seferber olan başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli ile Dünya Yakın Savunma Federasyonu İl Temsilcisi Hüseyin Öztürk`e teşekkür etti.



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ