Yakılan meşaleyi ileri götüreceğiz

Yakılan meşaleyi ileri götüreceğiz

KADINLAR, TOPLUMLARDA EŞİT TEMSİL EDİLMELİ

Yakılan meşaleyi ileri götüreceğiz

Kadının seçme ve seçilme hakkını kazanmasının 83. Yıldönümü dolayısıyla açıklamada bulunan CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık kadınların Cumhuriyet´in kurulma yolunda büyük emek ve fedakârlık gösterdiklerini bu nedenle Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün kadınlara seçme ve seçilme hakkını verdiğini söyledi.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, DEVRİMLERİN ÖNCÜSÜ

Kızık açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?Toplumu çağdaş dünyanın evrensel değerleriyle buluşturan büyük devrimlerin öncüsü Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  Cumhuriyet´in kurulma yolunda büyük emek ve fedakârlık gösteren kadınlara haklarını teslim etmiştir.?

DÜNYADAKİ İLERLEMEDEN ÖNCE SAHİP OLDULAR

?Dünyadaki çağdaşlarından çok önce seçme ve seçilme hakkına sahip olan kadınlar da sosyal, ekonomik ve siyasi hayatta birçok kazanım elde ederek, toplumsal alanda varlığını ortaya koymuştur. Ülkemizin gelişmesine ve demokratikleşme sürecine büyük katkı sağlamıştır.?

KAZANIMLAR ELLERİNDEN ALINMAK İSTENİYOR

?Bu büyük devrim, kadınların ellerinde kalan son kazanımların ellerinden alınmaya çalışıldığı günümüzde iyi okunması gerekmektedir. Hak ve özgürlükler alanında geriye gidişin yaşandığı ülkemizde kadınlar toplumsal, siyasi ve ekonomik hayatta eşitsiz durumdadır. Kadın kimliğine yönelik baskılar günden güne artmakta; kadın birey olarak değil de aile içinde tarif edilmekte, kaç çocuk doğuracağına, nasıl doğuracağına iktidar karar vermektedir.?

TOPLUMLARDA ERKEKLE EŞİT TEMSİL EDİLMELİ

?Kadınların toplumsal yaşamda erkeklerle eşit temsil edildiği, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı bir toplum çağdaşlığın vazgeçilmez koşuludur. Kadını yok sayan, eşit olarak görmeyen, eve hapsetmeye çalışan her anlayışı tümden reddediyoruz. Bizler büyük bir irade ve kararlılıkla Atatürk´ün 83 yıl önce yaktığı aydınlanma meşalesini daha da yukarı taşıyacak, bu yolda karşımıza çıkan her engeli aşacağız.?



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız