Yakamoz Kolejinde duygusal program

Yakamoz Kolejinde duygusal program

GÖRME ENGELLİLER ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Yakamoz Kolejinde duygusal program

Bahşılı Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı ?Engelli yoktur engellenen vardır? projesinin okullarda uyguladığı semineri özel Yakamoz kolejinde devam etti.

PROGRAMA İLGİ YÜKSEK OLDU

Yakamoz Koleji salonunda düzenlenen seminere Katılan Belediye engelliler birimi üyesi görme engelli Bekir Akdeniz programa gösterilen ilgiden çok memnun oldu. Okul müdürü Mevlüt Yıldız´ın da takip ettiği seminerde Bekir Akdeniz seminerde,  ´Değerli öğrenciler genelde sizin bilmeniz gereken konular, bir engelliye nasıl davranılır, onların iç dünyası nasıldır, onlara karşı nasıl yardım edilir, onların sorunlarıyla nasıl ilgilenilir gibi doğaçlama olarak sizlere bir seminer vereceğim? dedi.

SONRADAN GÖRME ENGELLİ

Sonradan görme engelli olduğunu söyleyen Bekir Akdeniz ?Doğuştan görmemek daha avantajlı, sonradan olunca çok zor oluyor. Mücadele yolunu seçerek, çileli, ıstıraplı günler geçirerek hayatımı devam etmenin farklı bir yolunu buldum, oda hayatı sevmek, kendimizi sevmek, karamsarlığa düşmemek ve Allah´ın verdiği bu canın her halinin kıymetini bilmektir. Sabır ve cesaret, azim benim için çok önemli, etrafımızda bakar kör insanlar vardır. Görmek isteyen insana karanlık engel olamaz. Toplumumuzda bilinçsizlik var, bunları düzeltmemiz lazım, bunu hep beraber yapacağız.? Diye konuştu.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti