Yakala cooo !

Yakala cooo !

Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Veteriner Fakültesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İl Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Köpek Eğitim Merkezi Büro Amirliği`nin katkılarıyla düzenlenen ?Temel ve İleri İtaat Eğitimi? programı köp

HEDEF BRANŞ EĞİTİMİ

Kırıkkale Üniversitesi futbol sahasında düzenlenen gösteri ve sertifika töreni öncesinde konu hakkında bilgiler veren Eğitim programı koordinatörü, Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Emine Ümran Bozkurt, yapılan kursta katılımcıların, köpeklerde sevk tasması ile izle, otur, yat komutları ve sevk tasması olmaksızın izle, kal, otur, yat, gel ve yerine geç komutlarının köpeğin ırkına ve karakterine uygun bilimsel metotlarla nasıl öğretilebileceğini öğrendiklerini söyledi. Bozkurt, asıl hedeflerinin ise branş eğitimleri düzenleyerek eğitimli köpekleri ihtiyaç duyan kişi ve kurumların hizmetine sunmak olduğunu, Veteriner Fakültesi`nde de hazırlıkların devam ettiğini ifade etti.

 

İTAAT GÖSTERİLERİ SERGİLEDİLER

Köpeklerin, sahipleri tarafından sokakta dolaştırılırken insanlara ve diğer köpeklere saldırma, gereksiz havlama, çevreyi rahatsız etme, sahibinin komutlarını dinlememe gibi davranışlar sergilediği ve bu durumun köpek sahiplerini zor durumda bıraktığı söyleyen Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan ise bütün bu istenmeyen davranışların köpeklere verilecek iyi bir eğitimle düzeltilebileceğini belirtti. Konuşmaların ardından kursiyerler eğitmiş oldukları köpekler ile çeşitli itaat gösterileri sergilediler. Gösterinin ardından Kırıkkale Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, kursun düzenlenmesine olanak sağlayan İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal?a, Çevik Kuvvet Şube Müdürü Veli Fatih Olgaç`a ve Köpek Eğitim Merkezi Şube Amiri Ebrar Uyumaz`a plaket verdi.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ