Yahşihanlı kadınlardan anlamlı jest

Yahşihanlı kadınlardan anlamlı jest

SAĞLIK ÇALIŞANLARINI DUYGULANDIRDILAR

Yahşihanlı kadınlardan anlamlı jest

Yahşihanlı kadınlar, yaptıkları pasta, börek ve ev yemeklerinden hazırladıkları hediyeleri Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde görevli sağlık çalışanlarına götürüp ikramda bulundular.

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ın öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyon, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi önünde gerçekleştirildi. Sağlık çalışanlarının özellikle son dönemde çok riskli ve özverili bir şekilde çalışması üzerine, her kesimden destek ve moral mesajları yağarken, Yahşihanlı kadınlar da yaptıkları pasta, börek ve ev yemeklerinden hazırladıkları hediyeleri Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde görevli sağlık çalışanlarına götürüp ikramda bulundular.

Bazı esnafların sağlık çalışanlarına özel indirimlerle, bazı otel ve yurt sahiplerinin de virüs riski sebebiyle evlerine gidemeyen sağlık çalışanlarına ücretsiz olarak kapılarını açmaları her gün gündeme gelirken, Yahşihanlı kadınların jesti de sağlık çalışanlarını çok mutlu etti. Organizasyona öncülük eden Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ın bizzat ikramlıkları servis ettiği programda yemek poşetlerinden birisinin içinden çıkan not sağlık çalışanlarını duygulandırdı.

“Annem, her yemek yediğimizde ağlıyor. Diyorum ki, ‘Anne niçin ağlıyorsun?' 'Yavrum, bizler için savaşan sağlıkçılarımız ne yiyor, ne içiyorlar?’ Bu zorlu günlerde canla başla çalışan ülkemizin en kıymetli sağlık çalışanları her şeyin en iyisine, en güzeline layıksınız. İyi ki varsınız…” ifadelerinin yer aldığı notu okuyan sağlık çalışanları arasında duygusal anlar yaşandı.

7/24 çalışan sağlık personeline teşekkür eden Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz da, “Yahşihan’da ikamet eden hanımefendilerin hijyenik olarak hazırlamış oldukları, el emeği göz nuru yemekleri sizlere takdim etmeye, sizlere tatlı bir mola verdirmeye geldik. Vatandaşlardan istirhamımız evde kalmaları ve morallerini yüksek tutmaları. Elbette sizlerin de morale ihtiyacınız var. Biz de bugün bu amaçla buradayız” dedi.

KÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Dilek Oğuz da, vatandaşların bu nazik davranışlarından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirterek kendilerine verilen bu desteğin çok anlamlı olduğunu ifade etti. Oğuz, “Biz sizler için buradayız. Belediyenin düzenlemiş olduğu etkinlikten dolayı çok mutlu olduk. Hem belediye başkanımızın hem de Yahşihan’daki bizleri seven, bizleri düşünen, bizim burada olduğumuzu unutmayan hanımefendilerin yaptıkları bu jest çok değerli.”

“Bunun değerini herhangi bir şeyle ölçmenin imkânı yok. Gece gündüz, acil ekibimizle, hastane hizmet ekibimizle çalışırken bizlere bundan daha güzel ve büyük bir hediye olamazdı. Vatandaşlarımızın bu güzel jestini ve ilgisini personelimize ileteceğiz. Bizi düşünsünler, başka bir şey istemiyoruz. Biz onlar için buradayız ve onlar için çalışıyoruz. Biz sizin için buradayız, yeter ki sizler evde kalın. Biz üniversite hastanemiz ve devlet hastanemiz olarak birlikte çalışıyoruz. Güzel günler çok yakında ve bu güzel günlere hep birlikte kavuşacağız” diye konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü