Yahşihan’da Eğitimde İşbirliği Protokolü İmzalandı

Yahşihan’da Eğitimde İşbirliği Protokolü İmzalandı

Yahşihan Belediyesi ile Yahşihan İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü arasında eğitimde işbirliği protokolü imzalandı.

Yahşihan Belediyesi’nde Nikâh Salonu’nda gerçekleşen ‘‘Eğitimde İş Birliği’’ yapılmasına ilişkin protokol imza törenine; Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Haluk Özdemir katıldı. Bu protokol ile yapılacak yeni atölyelerde yeterli fiziki imkânları bulunmayan çocuk ve gençlerin sosyal gelişimlerinin desteklenmesi sağlanmasını hedeflendiği belirtildi. Yapılan açıklamada, “Yahşihan ilçesinde bulunan çocuklar ve gençlerin erken yaştan itibaren teknolojik üretime dair becerilerinin geliştirebilecek ve hayal ettikleri uygulamaları hayata geçirebileceği belirtildi. Düşünme, tasarlama ve üretme becerilerini artırmak, üretim hattında milli, yerli ve iyi teknoloji uygulamalarını desteklemek ve gençlerin mesleki becerilerini geliştirilmesi ve kalkınma süreçlerine katılımlarının sağlanması için ilerleyen teknolojiye uyum sağlayabilecekleri, çağı yakalayabilecekleri, sorgulama tabanlı, kendilerini hem mesleki hem de sosyal yetkinliklerini arttırabilecekleri atölyelere duyulan ihtiyacın çözüme kavuşacağı bildirildi.

 

Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Özdemir yapmış olduğu açıklamasında, “Yeterli fiziki imkânları bulamayan çocuk ve gençlerin, özgüvensiz oldukları, sosyal hayata adapte olmakta zorluk çektikleri görülmüştür. Ayrıca çocuk ve genç bireyleri içeren grubumuzun mevcut eğitim yöntemlerinin teknolojik gelişmeleri yeterince takip edemiyor olması, alt yapı yetersizliğinden dolayı ekonomik hayata atılmak için rekabet edebilecekleri bilgi ve tecrübeye sahip olamamaları ve sosyo-ekonomik hayata uyum sağlamakta güçlük çektikleri açıkça görülmektedir. Projemiz ile yenilikçi ve model üretim metotlarına uygun, eğitim altyapısının oluşturulması ve eğitimde hizmet kalitesinin artırılması sağlanacaktır. Bununla birlikte yapılacak yeni atölyelerde çocuk ve gençlerin sosyal ve gelişimlerinin desteklenmesi sağlanacaktır.” İfadelerini kullandı.

 

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz yapmış olduğu açıklamasında, “Yahşihan Yeni Nesil Kop Öğrenme Merkezi Projesi kapsamında Yahşihan Belediyemiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında eğitimde işbirliği protokolü imzaladık. Bu proje ile yapılacak yeni atölyelerde yeterli fiziki imkânları bulunmayan çocuk ve gençlerin sosyal gelişimlerinin desteklenmesi sağlanacaktır. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Haluk Özdemir'e teşekkür ediyor, protokolümüzün hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız