Yahşihan’da aşure etkinliği düzenlendi

Yahşihan’da aşure etkinliği düzenlendi

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde dayanışma, bolluk ve bereketin sembolü olan aşure nedeniyle ‘Geleneksel Aşure Günü’ etkinliği düzenlendi.

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde dayanışma, bolluk ve bereketin sembolü olan aşure nedeniyle ‘Geleneksel Aşure Günü’ etkinliği düzenlendi. Etkinlikte kazanlar içerisinde kaynatılan aşureler vatandaşlara ikram edilirken birlik ve beraberlik mesajı verildi.

 

Bereket, bolluk, dayanışma, birlik ve beraberliğin sembolü olan aşure için Yahşihan ilçesinde her yıl geleneksel hale getirilen etkinlik bu yılda “Geleneksel Aşure Günü" adı altında Kilim 46 Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. İlçede bulunan bayanların eşliğinde yaklaşık 10 kazanda kaynatılan aşureler vatandaşlara ikram edilerek afiyetle yenildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, protokol konuşmalarıyla devam etti.

 

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz muharrem ayının milletimize, Türk İslam alemine dirlik, birlik ve sükunet getirmesini temenni ederek, bu ayın ruhuna ve manevi vecibelerine uygun bir şekilde nefes almayı diledi. Türkyılmaz, “Yahşihan’ın hoş görüsünün yansıdığı bir günü yine canı gönülden yaşıyoruz. Buradan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu ise, “Millet bilinciyle birlik ve beraberliğimizi sağlayan bazı kavramlar vardır. Türk milleti olarak sevinçte ve kederde bir arada olduğumuzu gösterdiğimiz günlerden bir tanesidir. Acıda, mutlulukta yaşasak her zaman bir arada olmamızı gösteren önemli sembollerden bir tanesidir. Türk milleti olarak baktığımız zaman üzerinden çeşitli badireler yaşamız ama yaşanılan bu badirelere karşın birlik ve beraberliğini bozmayan bir millet oluşumuzu asla bozmadık” şeklinde konuştu.

 

Son olarak konuşma yapan MHP Milletvekili Av. Halil Öztürk, “Muharrem Ayı bizim zihin ve gönül dünyamızda çok ayrı bir yeri olan bir aydır. Dayanışmanın, kaynaşmanın, paylaşmanın, birlik ve beraberliğe hasret olduğumuz ve bizleri sizlerle bir araya getiren, burada emekleri geçen herkese teşekkür ederim. Türkiye üç tarafı, dört tarafı düşmanlarla çevrili bir ülke. Burada birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir zaman dilimi içerisindeyiz. Bugün üs akıl, Türkiye’yi dize getirmek isteyen uluslararası güçler içerdeki hainlerle birlikte Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışıyorlar.

 

Öztürk, “Bizim farklılıklarımızı kaşıyarak birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye’nin birlik ve beraberliğini asla bozamayacaklar” dedi. Konuşmaların ardından Yahşihan İlçe Müftüsü tarafından aşure duası edildi. İkram öncesi protokol üyeleri ve aşure kazanlarının başlarına geçerek, ellerine aldıkları kepçelerle vatandaşlara aşure ikramında bulundular. Yapılan ikramların yenilmesiyle program sona erdi. Ayrıca aşureler, ilçede bulunan camilerde de cami cemaatine ikram edildi.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız