Yahşihan´da Zara´lı Festival

Yahşihan´da Zara´lı Festival

GELENEKSEL ÜÇÜNCÜ FESTİVAL

Yahşihan´da Zara´lı Festival

Yahşihan Geleneksel kültür ve Sanat Festivaline, sanatçı Zara ve yoğurt yarışması damgasını vurdu. Festivale havanın serin olması ve ulaşım sorunu nedeniyle katılımın beklenenin altında olmaması dikkat çekerken katılanlar geç saatlere kadar gönüllerince eğlendiler.

ÜÇÜNCÜ GELENEKSEL FESTİVAL

Yahşihan 3. Geleneksel Kültür ve Sanat Festivali´ne konuk olan tanınmış sanatçı Zara Kırıkkalelilere unutulmaz anlar yaşattı. Yahşihan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı´nda buluşturdu. Festival boyunca Kırıkkaleliler birlikte olmanın ve düzenlenen etkinliklerin keyfini çıkardı.

KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİĞİ

Üç sene öncesine kadar Yoğurt Festivali olarak kutlanan festival son üç senedir Kültür ve Sanat Festivali adıyla Yahşihan Belediyesi tarafından organize ediliyor. Yoğurduyla tanınan ilçede düzenlenen festivalde yoğurt yarışması ve fotoğraf yarışması olarak iki de yarışma düzenlendi. İlçenin yaşlıları ve aynı zamanda yoğurt yapımında nam yapmış kişilerinden oluşan 4 kişilik jüri tarafından yarışmaya katılan yoğurt üreticilerinin helke denilen bakır kaplarla yarışma alanına getirdiği yoğurtlar, burada kontrol edilerek tadı ve görünümü en güzel olan yoğurt üreticileri ödüle layık görüldü. Fotoğraf yarışması ve yoğurt yarışmasında dereceye giren kişilere Yahşihan Belediyesi Başkanı Ahmet Sungur ve katılımcılar tarafından ödülleri verildi. Etkinlikler sırasında Kırıkkale Ustalar Topluluğu´na eşlik eden davulcuların şovu Kırıkkaleliler tarafından ilgiyle izlendi.

YAHŞİHAN SANATLA ANILACAK

Düzenlenen etkinliğin en önemli kısmını ise tanınmış Türk Halk Müziği sanatçılarında Zara´nın konseri oluşturdu. Başkan Sungur tarafından Sanatçı Zara´ya çeşitli hediyeler verildi. Hediyelerden birisi de Yahşihanlı bir terzi tarafından üretilen yöreye özgü bindallı idi. Hediye sunumu sırasında açıklamalarda bulunan Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, bu etkinliklerle amaçlarının ilçe halkı ve hatta Kırıkkalelilerle Zara gibi seçkin sanatçıları bir araya getirmek olduğunu söyledi.

ZARA HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Konser sırasında Zara, Kırıkkalelilere samimiyetleri ve enerjileri sebebiyle teşekkür etti. Zara´nın konseriyle birlikte geç saatlere kadar sürerken meydanı dolduran binlerce kişi adeta müziğe doyarken müzik eşliğinde halay çekip oyunlar oynadılar.

HABER: Ferman Gök Aybars



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı