Yahşihan´da gökyüzü rengârenk

Yahşihan´da gökyüzü rengârenk

2 BİN ADET UÇURTMA DAĞITILDI

Yahşihan´da gökyüzü rengârenk

Kişiye değil, halka hizmet anlayışıyla çalışmalarını gerçekleştiren Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, geleneksel hale getireceği 1´inci Uçurtma ve Çocuk Şenliğini düzenledi. Renkli görüntülerin yaşandığı şenlikte, 2 bin adet uçurtma mavi gökyüzünü adeta gökkuşağına çevirdi.

2 BİN ADET UÇURTMA DAĞITILDI

Kırıkkale´de yapılmayanı yapan ve geleceğimizin teminatı çocuklara değer veren Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, kısa süre içerisinde bir ilke daha imza attı. Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel alanda da başarılı çalışmalara imza atan Başkan Türkyılmaz, geleneksel hale getireceği Uçurtma ve Çocuk Şenliğinin ilkini hafta sonu gerçekleştirdi. 1´inci Uçurtma ve Çocuk Şenliği binlerce kişinin yoğun katılımı dikkat çekti. Hisarköy Ormanlarında yapılan şenlikte çocuklara 2 bin adet uçurtma dağıtıldı.

ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Şenlikte uçurtmalarını göklere gönderen çocuklar, büyük sevinç yaşadı. Şenlikte unutulmaya yüz tutmuş çuvalla atlama, yoğurt yeme ve diğer yarışmalar gerçekleştirildi. Yahşihan Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı yöresel halk oyunları büyük beğeni topladı. Şenliğe 10 metrelik uçurtmayla katılan bir vatandaş, uçurtmanın üzerine Başkan Osman Türkyılmaz´ın ismi ve resmini yapıştırması görenleri hayrete düşürdü. Şenlik alanında kurulan voleybol ve futbol sahaları, gençler ve çocuklar için eğlenceli saatler geçirmesini sağladı. Şenlikte yöresel ses ve söz sanatçısı Ramazan Sarıyer, ilk olarak sahneye çıktı. Halay ve oyun havaları ile katılımcılar gönüllerince eğlendi. Ardından Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Grup Liva, seslendirdiği şarkılarla gençlere unutulmaz bir gün yaşattı. Son olarak sahneye çıkan Ahmetcan Yeşil ve Ezgi Altun seslendikleri türkü ve şarkılarla, katılımcılardan tam not aldı. Gönüllerince eğlenen çocuklar, hayatları boyunca unutamayacakları bir gün yaşadı.

EN BÜYÜK İSTEĞİMİZ ÇOCUKLARI MUTUL ETMEK

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, halkı kaynaştırmak ve çocukları sosyal aktivitelere alıştırmak için böyle bir şenliği organize ettiklerini söyledi. Vatandaşların sıcak bir ortamda gün geçirmelerini istediklerini belirten Türkyılmaz, ?Çocukları mutlu etmek en büyük isteğimiz. Onları mutlu edebildiysek ne mutlu bizlere. Tek düşüncemiz çocuklarımızın mutluluğu. Tabii ki uçurtma uçurmak da çok keyifli. Görüyorum ki halkımız bu tür organizasyonları seviyorlar ve istiyorlar. Bu kalabalık bunu gösterdi? diye konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü