Yahşihan´da Cumhuriyet Bayramı

Yahşihan´da Cumhuriyet Bayramı

YAHŞİHAN´DA CUMHURİYET COŞKUSU

Yahşihan´da Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 92. Yıldönümü kutlama etkinlikleri, Yahşihan Hükümet Konağı önünde düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı.

PROTOKOL ÜYELERİ KATILDI

Törene Yahşihan Kaymakam A.Ferhat ÖZEN, İlçe Garnizon Komutanı Bkm. Yb Yücel Tüylüoğlu, Belediye Başkan V. Osman Uluyurt, Askeri ve Mülki Erkan, Kamu Kurum ve Kuruluşların Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Parti Temsilcileri, Öğrenciler ve Öğretmenler katıldı. Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından alandakiler cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunarak ardından İstiklal Marşı´nı okudu.

TÖREN KONUŞMALARLA SÜRDÜ

İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Çelenk Sunma Töreni sona erdi. Öte yandan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çelenk sunma törenine her kesimden yoğun bir katılımın olması dikkatlerden kaçmadı. Yahşihan Kaymakamı A.Ferhat Özen yaptığı konuşmada, ?Bugün, Yüce Türk Milletinin tüm bireylerinin, Büyük Devlet adamı ATATÜRK´ün önderliğinde kenetlenerek, Çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunu tüm Dünya´ya ilan ettiği günün 92. yıl dönümüdür. Sevgili Gençler, Sizlerin de, Cumhuriyet genci olmanın sorumluluğuyla, kendinizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamanız, milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek hiçbir olumsuzluğa fırsat vermemeniz ve tuzak içinde tuzaklar barındıran hain emellere alet olmamanız ve itibar etmemeniz büyük önem arz etmektedir. Heyecanınızı, bu millete, bu ülkeye olan hizmet etme şevk ve ideallerinizi asla yitirmeyiniz. Zira Türkiye Cumhuriyeti siz gençlerin omuzlarında ilelebet payidar kalacaktır. Sizler, Atatürk´ün deyimiyle ?geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri?siniz. Sizler, Büyük önderin ?Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak? sözleri ile işaret ettiği ve Cumhuriyeti emanet ettiği gençlersiniz. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 92. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, vatanın savunması ve bölünmez bütünlüğü için görevleri başında kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Gazilerimizin ve Yüce Türk Milletinin tüm bireylerinin de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarını en içten duygularla kutlayarak, hepinizi Cumhuriyet coşkusu ve heyecanı içinde sevgi ve saygıyla selamlıyorum? dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ