Yahşihan´a hizmet etme sıramın geldiğine inanıyorum

Yahşihan´a hizmet etme sıramın geldiğine inanıyorum

30 MART 2014 YEREL SEÇİMLERİNDE YAHŞİHAN´DAN MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİNİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLAN, ANCAK AZ BİR FARKLA SEÇİMİ KAYBEDEN OSMAN TÜRKYILMAZ BU KEZ İDDİALI

30 MART 2014 YEREL SEÇİMLERİNDE YAHŞİHAN´DAN MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİNİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLAN, ANCAK AZ BİR FARKLA SEÇİMİ KAYBEDEN OSMAN TÜRKYILMAZ BU KEZ İDDİALI

Yahşihan´a hizmet etme sıramın geldiğine inanıyorum

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Yahşihan´dan Milliyetçi Hareket Partisinin Belediye Başkan Adayı olan, ancak az bir farkla seçimi kaybeden Osman Türkyılmaz´ın konuğu olduk. Şehrin ortasında doğallığın güzelliğini yaşatan Yahşihan´daki iki katlı evinin bahçesinde sıcak, samimi ve dostane bir sohbet gerçekleştirdiğimiz Türkyılmaz, ?Yahşihan´a hizmet etme sıramın geldiğine inanıyorum. Emin olun Yahşihan seçmeni de buna inanıyor? dedi.

Yerel seçimlere bir yıl gibi bir vakit olmasına rağmen, hafta sonu seçim varmış gibi bir tempoyla çalışmalarını sürdüren Türkyılmaz, 2019´un Mart ayında gerçekleştirilecek olan seçimde yeniden Milliyetçi Hareket Partisinin adayı olacağına ve bu kez seçimi kazanarak, Kırıkkale´nin en büyük ilçelerinden olan Yahşihan´ı hak ettiği hizmetle buluşturacağına inancının sonsuz olduğunu ifade etti.

***

HABİLHAN PEHLİVANLI: Sayın Osman Türkyılmaz, öncelikle çalışmalarınızda başarılar dilerim. Bizlere ve okurlarımıza Osman Türkyılmaz´dan biraz bahseder misiniz? Kimdir Osman Türkyılmaz?

OSMAN TÜRKYILMAZ: Nazik ziyaretinizden dolayı sizin şahsınızda Pusula Gazetesinin değerli imtiyaz sahibi Mehmet Altundağ´a ve gazetenin tüm çalışanlarına çok teşekkür ederim.

5 Şubat 1974 Yahşihan doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Kırıkkale´de, üniversite eğitimimi de Kırıkkale Üniversitesi İşletme Bölümünde tamamladım. 1989 yılında Yahşihan Belediyesinde stajımı, 1994´te de vatani görevimi yaptım. 1996 yılında Yahşihan Kaymakamlığında göreve başladım. Halen Yahşihan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğüne devam etmekteyim. Evli ve 3 çocuk babasıyım.

HABİLHAN PEHLİVANLI: Peki, Osman Türkyılmaz siyasete atılmaya ne zaman karar verdi? İlk olarak siyasetle ne zaman içli dışlı oldunuz? Ve ilk ne zaman, hangi siyasi partiden, nereye aday oldunuz? Tabi bir de bu adaylığınızın sonucu ne oldu?

OSMAN TÜRKYILMAZ: Aslına bakacak olursak, siyaset hayatın her noktasında etkili bir biçimde var. Evde aile bireyleri arasında bile siyaset varken dışında kalmak mümkün değil. Bu genel bir durum. Özelde ise aileden gelme bir siyaset geleneğinin temsilcisiyim. Dedem Osman Türkyılmaz´dan beri başta Yahşihan olmak üzere ülkemize hizmet etmek için her zaman her göreve hazır ve devletimizin emrindeyim.

Öte yandan fiili olarak 2009 Yerel Seçimleriyle siyasete ilk adımımı attım. O seçimde Milliyetçi Hareket Partisinden Yahşihan Belediye Başkan Aday Adayı oldum. Ancak partim bir başka arkadaşımızı aday gösterdi. 2014 yılında partimin yeniden Yahşihan Belediye Başkan Aday Adayı oldum. Bu kez adaylığım kabul edildi. Ancak o seçimde de az bir farkla seçimi kaybettim. 2019´da yapılacak olan yerel seçimlerde bu kez partimin belediye başkan adayı, Yahşihan´ın da belediye başkanı olmak için 31 Mart 2014 tarihinden bu yana gece gündüz çalışmalarımı sürdürüyorum.

HABİLHAN PEHLİVANLI: Sayın Türkyılmaz, sizin de ifade ettiğiniz gibi, 2014 seçimlerini az bir farkla kaybettiniz. Sizce 2014 seçimlerini kaybetmenizdeki en büyük etken ya da etkenler neler oldu? Bir özeleştiri alabilir miyim sizden?

OSMAN TÜRKYILMAZ: 2014 yılında ülkemizin konjonktürü çok farklıydı. O günkü ortamın oluşmasında elbette en çok hata bizdeydi. Zira halkımıza kendimizi iyi anlatamadık. Ayrıca siyasette tecrübe çok önemli bir mefhum. Sanırım bizde tecrübede yoktu. Bugün düşününce, o tecrübesizliğimize rağmen yine de iyi bir seçim süreci geçirmişiz. Ne diyelim, her şeyin bir vakti vardır. Ve 2019 seçimlerinin bizim için en uygun vakit olduğuna inanıyorum.

HABİLHAN PEHLİVANLI: Anlaşılan siz de Mevlana gibi ?Dün dünde kaldı. Yeni şeyler söylemek lazım? diyorsunuz. Peki, yeni söylemleriniz nelerdir? 2014´te sizi tercih etmeyen Yahşihan seçmeni 2019´da sizi neden tercih etsin? Yahşihan seçmenine ne vaat ediyorsunuz? Çalışma prensipleriniz nelerdir?

OSMAN TÜRKYILMAZ: Yahşihan´a hizmet etme noktasında en büyük vaadimiz şu üç kelimeyle özetlenebilir: Hak, Hukuk, Adalet!.. Tüm çalışmalarımızı bu üç kelimenin etrafında şekillendirip Yahşihan seçmeninin sandığa attığı her bir oyu helal ettirmek en önemli düsturumuz olacak. Yahşihan´ın ve dolayısıyla devletimizin her bir kuruşunun davacısı; hukuka riayet eden bir yönetim anlayışı; çalışanlarımız arasında ve halkımıza hizmet noktasında adaletten taviz vermeyen bir belediyecilik? İşte bizi anlatan en belirgin özellikler bunlar olacak.

Çalışma prensiplerimize gelince? 30 Mart 2014 akşamı seçimi kaybettiğimizi öğrendikten sonra ilk işim o akşam, üzerimdeki yorgunluğu atmak oldu. Zira 31 Mart sabahı her şeye yeniden başlamalıydım ve ben de öyle yaptım; o hafta sonu seçim varmış gibi çalışmalarıma başladım. Çalışma prensibimin mihenk noktası ise beni yalnız bırakmayan dostlarım oldu. 4 yıldır süren çalışmalarımda, oluşturduğumuz istişare heyetleri, çoğu zaman benden daha fazla çalışan dostlarım, Allah´ın izniyle 2019´da kazanacağımız seçimin en önemli kahramanları olacaklar.

Çalışmalarımızı planlarken istişare heyetlerimizle her bilgiyi, her planı, her programı çok farklı açılardan değerlendiriyoruz. Onlardan habersiz yemek vaktimi bile belirlemiyorum desem yeridir. Nitekim Âl-i İmran Suresi 159. Ayette, ?Yapacağın işi önce meşveret et? buyrulmuştur. Peygamber Efendimize bile istişare etmesi emredilmiş, O da ?Yapacağı işi ehliyle istişare edene, o işin en güzeli nasip olur? diyerek hayatının her noktasında istişareye ne kadar önem verdiğini özetle ifade etmiştir.

Teşkilatçılığı sayesinde yokluklar içerisinden bir devlet çıkaran Atatürk ve o devleti en zor zamanlarda bile her daim savunan merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş de danışmadan iş yapmayan önemli şahsiyetlerdir.

İstişare Heyetlerimiz ya da bir diğer ismiyle Danışma Konseylerimiz Belediye Başkanı olduğumuzda da devam edecek. Yahşihan Belediyesi bünyesinde oluşturacağımız Kadın Konseyi, Gençlik Konseyi, İhtiyar Konseyi, Çocuk Konseyi hep bu düşünce yapımızın ürünleri olarak projelerimiz arasında yer almaktadır. Her konsey kendi ihtiyaçlarını ve belediyeden beklentilerini bizlere iletecek ve bizlere yol gösterecek.

HABİLHAN PEHLİVANLI: Sanırım böyle bir çalışma temposu, bu denli disiplinli bir organizasyon ve tabi ki böyle bir ekip ruhuyla yola çıktığınıza göre Yahşihan seçmeni sizden projeler bekliyor olacak. Yahşihan için ne gibi projeleriniz var, bizimle paylaşır mısınız?

OSMAN TÜRKYILMAZ: Aslında projelerimiz için biraz beklemenizi rica edeceğim. Projelerimizin büyük çoğunluğu hazır ve tanıtım broşürlerimiz çok yakında sizlere ulaştırılacak. Ancak madem böyle bir soru sordunuz ben de en azından bir projemizi ilk defa Pusula Gazetesi aracılığıyla halkımızla paylaşayım. Yahşihan´ın 4 farklı noktasına 5 katlı yaşam ve ticaret merkezleri inşa edeceğiz. Giriş katı kapalı pazar olarak hizmet verecek olan merkezlerimizin bu katları Kurban Bayramlarında kurban kesim alanı olarak hizmet verecek. 1. Katında bir market, bir eczane, civarda sağlık ocağı yoksa bir sağlık ocağı yer alacak olan yaşam ve ticaret merkezlerimizin 2. Katı yalnızca bayanlara, 3. Katı da yalnızca erkeklere hizmet verecek. Bu katlarda spor alanları, taziye ve konuk odaları yer alacak. Kadınlar Bölümünde kadın hocalarımız, Erkekler Bölümünde erkek hocalarımızın rehberliğinde spor yapacak olan halkımızın sağlığına da katkıda bulunmak en önemli hedeflerimizden? Merkezlerimizin 4. katlarında oluşturacağımız eğitim ve kültür merkezinde, okul sonrası, çocuklarımız ve gençlerimiz, belediyemizde sözleşmeli olarak hizmet verecek olan atanamamış öğretmenlerimiz rehberliğinde kitap okuyup ödevlerini yapacak, derslerine çalışabilecekler. 5. Katını çok amaçlı salon olarak planladığımız merkezlerimizin bu son katında ufak çaplı özel gün kutlamaları, söz-nişan tarzı eğlenceler gerçekleştirilebilecek.

HABİLHAN PEHLİVANLI: Son bir sorum olacak. Neden yeniden tercihiniz Milliyetçi Hareket Partisi? MHP sizin için ne ifade ediyor ve MHP´nin bugünkü durumunu nasıl görüyorsunuz? Sizce MHP 2019´da gerçekleştirilecek olan yerel ve genel seçimlerde nasıl bir performans sergileyecek? Cumhur İttifakı ve bu ittifakın mimarı olan MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli´yi nasıl bir gelecek bekliyor?

OSMAN TÜRKYILMAZ: Ben Yahşihan sevdalısıyım. Benim milliyetçiliğim Yahşihan´dan başlar, kutsal vatanımızın ve hatta tüm Türk Yurtlarının sınırlarını zorlar. Bu milliyetçilik anlayışımın ülkemizdeki en doğru karşılığının da Milliyetçi Hareket Partisi olduğundan en ufak şüphem yok. Açıkçası kendimi en iyi ifade edebildiğim, düşünce yapımın karşılığını görebildiğim yer Milliyetçi Hareket Partisi?

Fakat bazıları her nedense her hafta hakkımızda farklı spekülasyonlar çıkartıp o ya da şu partinin kapısını aşındırdığımı iddia ediyorlar. Evim varken neden misafir olmayı kabul edeyim ki?! Eğer başka partilerden adaylık düşünenler varsa benim tavrımı bekleyerek zaman kaybetmesinler, hemen istedikleri partiden adaylıklarını ilan etsinler.

Aslında şahsımın başına gelenleri partimin başına gelenlere çok benzetiyorum. MHP, kurulduğu günden beri ?Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben? anlayışına sahip gerçek vatansever ve milliyetçilerin var olduğu bir parti. Ne garip ki, ülkemiz ne zaman zor duruma düşse hep MHP ve MHP´liler akla gelir. Bugün de öyle bir sürecin içerisindeyiz. 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminin vahametini gören aklı başında her Türk vatandaşı MHP´nin ne demek istediğini bir kez daha anladı ve anlamaya da devam edecektir. Çünkü biz bu vatanı herhangi bir karşılık beklemeden seviyoruz.

İşte tam da bu noktada Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli´nin geleceği gören, feraset sahibi siyaset anlayışının önemi ortaya çıkıyor. Devletimizin bekası için dün direne direne muhalefetini yapan Sayın Genel Başkanımız, bugün ülkemizin menfaatlerini gerektiren konularda AK Parti Hükûmetine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a destek vermektedir. AK Partililer dahi Sayın Genel Başkanımızın bu devlet adamlığı karşısında şapkalarını önlerine koyup vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin birlik ve beraberliği uğruna ne tür fedakârlıklar yapılabildiğini görmekte ve hayranlıklarını dile getirmektedirler.

Öyleyse ülkemizin içinden geçtiği bu zor süreçte Sayın Genel Başkanımız devletimizin yanındayken biz neden devletimizin yanında olmayalım? Hem Türk Devletinin hem de Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli´nin yanındayız?

Milliyetçi Hareket Partisi, önce ilçemizde, ilimizde ve tabi ki ülke genelinden başarılı olacaktır. Bu konuda asla şüphemiz yoktur, olmamıştır. Bu başarının yakalanması için de birey birey, hane hane Sayın Genel Başkanımızı ve parti programımızı anlatmalıyız. Vatanı uğruna fedakârlık yapanları anlatmalıyız.

HABİLHAN PEHLİVANLI: İçtenlikle vermiş olduğunuz cevaplardan dolayı size çok teşekkür ederim. Röportajımızın sonunda özelde Yahşihan ve Kırıkkale halkına, genelde de Türk Milletine vermek istediğiniz bir mesajınız, eklemek istediğiniz sözleriniz var mı?

OSMAN TÜRKYILMAZ: Az önce de ifade ettiğim gibi, 15 Temmuz gecesi karşılaştığımız hain darbe girişimi, vatana sahip çıkmanın önemini bir kez daha hatırlatmıştır bizlere. ?Her musibette bir hayır vardır? düşüncesiyle, 16 Temmuz 2016 sabahından itibaren başlayan ?Temizlik Harekâtı?, 2019 seçimleriyle yeni bir ivme kazanacaktır. Önce yerelde, sonra da genelde gerçekleştireceğimiz temizlenme ve arınmayla kendisini samimiyetle seven vatansever, milliyetçi kadroların halkımızın teveccühüyle şahlanacağı bir dönem olacaktır ülkemiz için.

Bu vesileyle ve Pusula Gazetesi aracılığıyla başta Yahşihan halkı olmak üzere, tüm seçmenlerime, Kırıkkale halkına ve aziz Türk Milletine sağlık ve mutluluk dolu günler diler, 2019 seçimlerinde desteklerini beklediğimizi bildiririm.

HABİLHAN PEHLİVANLI: Biz de Pusula Gazetesi olarak sizlere tekrar teşekkür eder, çıkmış olduğunuz yolda başarılar dileriz.

 



1

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

2

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

3

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

4

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

5

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

6

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı

7

Hacılar’da Hizmetin Adresi; Mehmet Koyuncu