Yahşihan ışıl ışıl

Yahşihan ışıl ışıl

Yahşihan ilçesindeki hızlı gelişme her alanda hissediliyor. Bir süredir devam eden alt yapıdan sonra cadde ve kaldırımlarda başlatılan düzenleme ve asfalt çalışması hızla sürüyor.

İlk etapta tamamlanarak yaya ve araç trafiğine açılan eski Yurt Kur yeni adıyla Devlet Bahçeli caddesi düzeni ve aydınlatmasıyla tıpkı Fransa’nın ünlü Şanzalize caddesini andırıyor.

 

HIZLI DEĞİŞİM SÜRÜYOR

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde Osman Türkyılmaz başkanlığında ilçenin alanında başlayan değişim tüm hızıyla sürüyor Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ın çeşitli zamanlarda dile getirdiği gibi ‘Yahşihan örnek ilçe olacak’ şeklindeki söylemine uygun gelişmeler bir bir ortaya çıkmaya başladı. İlk etapta sosyal içerikli yatırımlara ağırlık veren Türkyılmaz pandemi sürecini de en iyi şekilde kullanarak ilçeye alt yapısı ve insanlara kullanım kolaylığı sağlayan park ile bir Pazar yeri kazandırdı. BU arada küçük çaplı gerek araç ve makine parkı gerekse sosyal ve kültürel etkinliklerle tıpkı seçim öncesi süreci kesintisiz sürdürerek ilce halkının kısa sürede gönlünü kazanmayı bildi.

 

BÜYÜK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz bu arada ilçenin en büyük sorunu olan ve kendisinin de ‘en büyük hayalim’ dediği alt yapıyı yenilime sürecini başlattı. İlçenin özellikle Yeni şehir başta olmak üzere tüm cadde ve sokaklarının altını üstüne getirilerek hızlı bir çalışma ile beklenen süreden önce alt yapı çalışması tamamlandı. Yıllardır sanki yok olan alt yapı su başta kanalizasyon ve sel suyu kanalı üçü bir arada tamamlandı. Üniversitenin pandemi dolayısıyla kapalı olması da bu çalışmalara olumlu yansıdı. Bu arada ilk olarak eski adıyla Yurt Kur yeni adıyla Dr. Devlet Bahçeli Caddesinde başlatılan üst yapı çalışması da kısa sürede tamamlandı.

 

ÜNLÜ ŞANZALİZE CADDESİ GİBİ

Dr. Devlet Bahçeli caddesinde başlatılan kaldırım parke taş döşeme ve çevre düzenleme işlemi de başladığı gibi hızlı bir şekilde tamamlandı. Üniversitenin yeni eğitim öğretim yılına başlamadan önce yaya ve araç trafiğine açılan cadde gerek düzenlemesi gerekse aydınlatması ile bölgeye ayrı bir estetik ve güzellik kattı. Yeni Şehir ve çevresine gidenler caddenin özellikle gece ışıltılı görünümünü Fransa’nın ünlü Şanzalize caddesine benzetmekten geri durmuyorlar. Çift yönlü büyük bir bulvarı andıran Dr, Devlet Bahçeli caddesi Ankara Kırıkkale Kırıkkale Ankara yolundan gelip geçenlerin de oldukça dikkatini çekiyor.  



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ