Yahşihan Belediyesinden büyük destek

Yahşihan Belediyesinden büyük destek

YEŞİL VADİ-OBAKÖY PROJESİ CANLANIYOR

Yahşihan Belediyesinden büyük destek

Yeşil Vadi-Obaköy arasında yapım çalışmaları devam eden 19 kilometre uzunluğundaki bisiklet ve yürüyüş yolu için Yahşihan Belediyesi büyük destek sağlıyor. 

Yahşihan İlçesine bağlı Hacıbalı Köyü ile Ankara-Kırıkkale karayolu arasında uygulanacak olan proje konusunda bölgede hummalı bir çalışma yürütülüyor. Irmak'tan başlayıp Obaköy'e uzanan ve Milli Mücadele Müzesinde sona eren, 17 kilometrelik yürüme alanına sahip, balıkçılık alanlarının da bulunduğu Yeşil Vadi-Obaköy projesine Yahşihan Belediyesi tarafından şu ana kadar 10 adet kamelya, 5 adet kedi evi ve 1 adet golf arabası temin edildi.

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ve beraberindeki heyet, golf arabasını deneyerek bölgede incelemelerde bulundu. Haziran ayı içerisinde toplamda 45 adet kamelya, 35 adet bank, 5 adet kedi evi, 5 adet köpek kulübesi, 1 adet 2 katlı kamelya ile Yahşihan Belediyesi Yeşil Vadi-Obaköy projesine büyük destek sağlayacak. Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ın talimatıyla Yahşihan Belediyesi tarafından hazırlanan kent mobilyaları en hızlı şekilde bitirilip Kırıkkale halkıyla buluşmaya hazırlanıyor.

Yahşihan-Hacıballı Köyü ile Ankara-Kırıkkale karayolu arasında uygulanacak olan proje konusunda bölgede hummalı bir çalışma yürütülüyor. Kızılırmak kenarı doğal taşlarla kaplanırken, göze hoş gelen bir görünüm kazandırıldı. Kızılırmak yatağı boyunca Yahşihan Demiköprü’ye kadar uzanacak olan projede vitamin barlar, piknik alanları, yürüyüş yolları, restoranlar, çocuk parkları olacak. Ayrıca söz konusu alana 22 kilometre olmak üzere Türkiye’nin en uzun bisiklet yolu yapılacak. Nehir boyunca doğal güzellikler eşliğinde uzun bir bisiklet yolu vatandaşların hizmetine sunulacak. Güvenliğin üst düzeyde olacağı Yeşil Vadiye gelen aileler huzur içinde zaman geçirebilecek. Golf arabaları ve ATV’lerle bölge de devriye gezecek olan güvenlik görevlileri, amacı dışında giriş yapmak isteyenlere izin vermeyecek.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü