Yahşihan Belediyesi’nde en düşük maaş 12 bin TL oldu

Yahşihan Belediyesi’nde en düşük maaş 12 bin TL oldu

Örnek belediyecilik hizmetleri ile çalışmalarına devam eden Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, belediyede çalışan işçilere yönelik bir müjde verdi.

Asgari ücretin 11 bin 402 TL olarak açıklanmasıyla birlikte, Yahşihan Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 12 bin TL olarak belirlendi.

İŞÇİLER ARASINDA MUTLULUKLA KARŞILANDI

Sosyal ve kültürel alanda vatandaş odaklı hizmetler üreten Yahşihan Belediyesi, bu çalışmalar kapsamında işçilerini de unutmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye genelinde asgari ücretliler için uygulanacak olan aylık maaşı 11 bin 402 TL olarak belirlemesiyle birlikte Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’da işçilere bir müjde verdi. İşçilerle bir araya gelen Türkyılmaz, belediyede çalışan işçilerin en düşük maaşının 12 bin TL olduğunu açıkladı. Türkyılmaz’ın bu maaş müjdesi işçiler arasında mutlulukla karşılandı.

İŞÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN

2021 yılında en düşük personel maaşını 3 bin 400 TL olarak belirleyen Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, 2022'nin ilk yarısında çalışan personellerini düşünerek en düşük işçi maaşını 4 bin 650 TL olarak belirlemişti. Asgari ücretin 5 bin 500 TL olmasıyla Türkyılmaz, maaşlarda bir kez daha düzenleme yapmış ve 6 bin TL olarak belirlemişti. 2023 yılında ise belirlenen 8 bin 506 TL asgari ücrete yönelik bir ilave yapıp 9 bin lira yapan Türkyılmaz, en son 11 bin 402 lira olan asgari ücrete ilave yaparak 12 bin TL yaptı. Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz yapmış olduğu açıklamasında, “Döktüğü alınteri ile ilçemizin gelişmesinde mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz çalışarak en büyük rolü oynayan değerli mesai arkadaşlarımızın maaşlarını 12 bin TL olarak belirledik. İlçemize ve işçilerimize hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız