Yahşihan Belediyesi durmak bilmiyor

Yahşihan Belediyesi durmak bilmiyor

Yahşihan Belediyesinde çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Baharın gelmesiyle birlikte cadde ve sokaklarda temizlik bakım çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Belediye sinek larvalarına karşıda hummalı bir çalışma başlattı. Kızılırmak Vadisi boyunca

YAZ AYLARININ SONUNA KADAR

Belediye Başkanı Ahmet Sungur, tarafından başlatılan çalışma yaz aylarının sonuna kadar devam edecek olup bu süre içerisinde park, bahçe ve çöplüklerde ilaçlama çalışması yapılacak. Çalışmayı başlatan Belediye Başkanı Sungur, halk sağlığını korumak için sivrisinek ve karasineklere karşı yazın sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti.

HALK SAĞLIĞI ÖNEMLİ

Sungur, açıklamasında, “Halk sağlığını ve huzurunu bozan sivrisineklere ve karasineklere karşı zamanında ve en uygun mücadele yöntemiyle sivrisinek ve karasinek larvalarının larvasit mücadelesi adını verdiğimiz çalışmayla bertaraf ederek çevre ve insan sağlığını koruyoruz. Bu konuda yapacağımız çalışmalar, özellikle çevre ile ilgili her türlü tedbirleri almak bizim görevimiz. Bu kapsamda karasineklerle ve sivrisineklerle mücadelenin ilk adımı olan durgun sularda biriken yavru sineklerin yok edilmesiyle ilgili çalışmamızı başlattık” diye konuştu.

MÜCADELE DEVAM EDECEK

Sungur, “ Karasinekler ve sivrisineklerin gelişme evreleri vardır. Bu evrelerden bazıları sularda geçer. Sivrisineklerle mücadelenin anahtarı gelişim evrelerinin gerçekleştiği suların kontrolünden geçmektedir. Bu amaçla bugün bu çalışmayı ilk etapta su birikintisi olan yerlerde başlattık. Karasinekler ise genellikle çöplüklerde, park ve bahçelerde hayvanların barındıkları yerlerde ürerler. Bu kapsamda ise park, bahçe ve çöplüklerde ilaçlama çalışması da yapmaktayız.”şeklinde konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü