Yağmur duasına çıktılar

Yağmur duasına çıktılar

Balışeyh ilçesinde yağmur duası yapıldı. Belediye Başkanlığı`nca organizesi yapılan yağmur duasına katılanlar Ballı Mahallesi Harman yerinde bir araya geldi.

BİR ARAYA GELDİLER
Öğle namazı sonrasında ekili alanlardaki mahsulün yağmur yağmaması nedeniyle kurumasından endişelenen halk, coşku içinde bir araya gelerek yapılan yağmur duasına iştirak etti. Kimi zaman duygulu anlar yaşandığı duada, tarlalarda ve bahçelerde meydana gelen kuraklık nedeniyle yüce Mevlaya niyazda bulunarak yapılan duaya ``amin`` dediler.

 
SUYA ÖNEMLİ DERECEDE İHTİYAÇ VAR
 Belediye Başkanı Dedelioğlu, yağmur duasına katılımın oldukça fazla olduğunu belirterek, gelen vatandaşların bu vesile ile hem kaynaştığını, panayır havası içinde farklı bir anı birlikte yaşadıklarını söyledi. Dedelioğlu, ``Bugün burada aynı amaç ve duygu ile bütünleşerek bir araya geldik. Uzun süredir ilçemizin bazı yerlerine yağmur düşmedi. Şu an tarlalarda bahçelerde mevsimin özelliği nedeniyle yağmura, suya önemli derecede ihtiyaç vardır. Diğer tüm hizmetlerde olduğu gibi halkımıza hizmet olması nedeniyle bu konuda da öncülük ederek böyle hayırlı bir vazifede üzerimize düşen görevi yapmanın ayrıca huzurunu yaşamaktayız. Görüldüğü gibi aramızda çok değerli davetlilerimiz, büyüklerimiz ve çocuklar bulunmaktadır. Yapılan dua nedeniyle hepimiz duygulandık ve Rabbimizden kuruyan topraklarımız için, buğday, ekin, şeker pancarı ile sebze ve meyve bahçelerimiz için rahmet diledik. Onun rızasını kazanmak için ikramda da bulunduk. İnşallah yapılan samimi niyetimiz ve çalışmalarımız nedeniyle topraklarımız yağmurla buluşur`` şeklinde konuştu.

PİLAVI VE AYRANDAN VATANDAŞLARA İKRAM EDİLDİ
 Yapılan yağmur duası sonrasında pişirilen etli bulgur pilavı ve ayrandan vatandaşlara ikram edildi. Daha sonrasında ise güneşin bulutun ardına girmesi dua edenleri duygulandırmakla birlikte aynı zamanda umutlandırdı. Akşam saatlerinde havanın daha da bulutlanarak kararması ve geceleyin de yağmurun yağması ise vatandaşlar arasında mutluluk ve sevinç oluşturarak coşkuyla kutlandı. Vatandaşlar yapılan geniş katılımlı organizasyon vesilesiyle Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu`na teşekkür ettiler.

YOĞUN KATILIM
Yağmur duasına Kaymakam Tekin Erdemir, Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Hacılar Belediye Başkanı Memduh Bağrıaçık, Büyükyağlı Belediye Başkanı Mevlüt Özcan, Ak Parti ilçe Başkanı Süleyman Irmak, İl Genel Meclis üyesi Selim Aksoy ve Haydar Bozdemir, ilçe Emniyet Amiri Aydın Tekin, ilçe Milli Eğitim Müdürü Turgay Saraçoğlu, kurum amirleri, belediye personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ