Yabani hayvanlar açlıktan ölmeyecek

Yabani hayvanlar açlıktan ölmeyecek

DOĞA DOSTLARI İŞ BAŞINDA

Yabani hayvanlar açlıktan ölmeyecek

Geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışı nedeniyle dağlarda yem bulmakta zorlandıkları için aç kalan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

HAYVANLAR AÇ KALMASIN

Kırıkkale´de kar yağışı nedeniyle aç kalan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı. Dağlardaki karların erimemesi nedeniyle yem bulamayan hayvanlara et, tavuk parçası, ekmek  Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Neslihan Akdemir, av koruma kontrol ekipleriyle Dinek Dağında yaban hayvanlarının yaşam alanlarına tavuk eti ve buğday bıraktı.

KOLAY YİYECEK BULSUNLAR DİYE

Akdemir, burada yaptığı açıklamada, olumsuz kış koşullarından etkilenen ve kar nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanlarının daha kolay yiyecek bulmasını sağlamak amacıyla kentin çeşitli bölgelerinde yemleme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

EN ÇOK YERLEŞİK HAYVANLAR ETKİLENİYOR

Yerli ve göçmen kuş olarak bulunan çulluk, bıldırcın, keklik türleri için kırık buğday ve mısır doğan, şahin, kartal gibi yırtıcı kuşlar ile tilki, kurt, sansar, çakal gibi hayvanlar için de parça et bıraktıklarını anlatan Akdemir, "Yemleme çalışmalarıyla hayvanların yerleşim yerlerine inmelerini engellemeye çalışıyoruz. Ayrıca hayvan popülasyonlarının devamını sağlıyoruz. Yemleme çalışmalarında 1 ton buğday, 500 kilogram tavuk parça et kullandık. Yemleme çalışmalarıyla kar tabakasıyla örtülü alanda yem bulması zorlaşan yaban hayvanların aç kalmamasını sağladık. Yaban hayvanlarının kendi yaşam ortamında beslenmelerini sağlıyoruz."



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü