Yabancı uyruklu öğrencilere bilgilendirme yapıldı

Yabancı uyruklu öğrencilere bilgilendirme yapıldı

KAFALARINDAKİ SORULAR CEVAPLANDIRILDI

Yabancı uyruklu öğrencilere bilgilendirme yapıldı

Yabancı Uyruklu öğrencilere yönelik, Kırıkkale Üniversitesinde düzenlenen bilgilendirme seminerinde, üniversitede okuyan yabancı uyruklu öğrencilerin sorun yaşamamaları için neler yapmaları gerektiği anlatıldı.

KAFALARINDAKİ SORULAR CEVAPLANDIRILDI

Kırıkkale Üniversitesi Orta Doğu Araştırmalar Merkezi ve Kırıkkale Üniversitesi Sosyolojik Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen bilgilendirme seminerinde yabancı öğrencilerin sorun yaşadıkları bazı konulara açıklık getirildi.

VİZE MUAFİYETİ TÜRK KONSOLOSLUKLARINDAN ALINABİLİR

İkamet izni almaksızın Türkiye´ye belirli sürelerde giriş yapılmasını sağlayan Vize Muafiyetiyle ilgili yapılan açıklamada, ?Vize ve vize muafiyetiniz bitmeden ikamet izni almalısınız ya da Türkiye´den çıkış yapmalısınız. Muafiyet belgesi vatandaşı olunan ülkedeki Türk Konsolosluklarından alabilirsiniz? denildi.

SURİYELİLERİN İKAMET İZNİ ALMALARINA GEREK YOK!

Geçici koruma kapsamında olan Suriyeliler ile Uluslararası Koruma Başvurusu sahiplerinin ikamet izni almalarına gerek olmadığının belirtildiği açıklamada, ?Bu kişiler ikamet izninden muaftır. İkamet izni bitmesine 60 gün kala e-Randevu sisteminden başvuru yapıp tarih verilmemesi durumunda 5 iş günü içinde tüm evraklar tamamlanıp kargo ya da PTT aracılığıyla İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderilecektir? ifadelerine yer verildi.

KAYIT ÖNCESİ YABANCI KİMLİK NUMARASI ALINMALI

Yabancılar kütüğüne kaydedilen ve 99 ile başlayan numaranın Yabancı Kimlik Numarası olarak adlandırıldığı ifade edilirken, üniversiteye kayıt yaptırmadan önce Yabancı Kimlik Numarasının mutlaka alınması gerektiğinin altı çizildi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ