Yabancı öğrenciler yemekte buluştu

Yabancı öğrenciler yemekte buluştu

100 KİŞİNİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ

Yabancı öğrenciler yemekte buluştu

Kırıkkale Kırım Türkleri Derneği tarafından Kırıkkale Üniversitesinde okuyan Yabancı uyruklu öğrencilere Öğretmen evinde yemek verildi. Yemeğe yaklaşık olarak 100 öğrenci katıldı. Kırıkkale Kırım Türkleri Dernek Başkanı Yılmaz İdik, her zaman yabancı uyruklu öğrencilere destek verdiklerini ifade etti.

100 KİŞİ KATILDI

Öğretmen evinde verilen yemeğe yaklaşık olarak 100 öğrenci katıldı. Öğrenciler yemekten sonra kendi ülkelerine ait türküleri söylerken, eğlenceli dakikaların yaşanmasına neden oldular.  Kırıkkale Kırım Türkleri Derneği Şube Başkanı Yılmaz İdik yaptığı konuşmasında,  ?Dernek olarak böyle bir organizasyon düzlendiğimiz için çok gururluyum. Buraya katılım yönetim kurulumuza, öğrencilere ve siz basın mensuplarına çok teşekkür ederim. Buradaki yabancı uyruklu öğrencilere dernek olarak sahip çıkacağımıza sorunları olduklarında rahat bir şekilde dernek binamıza gelerek ellerimizden geleni yapacağımız ve katkı sağlayacağız? şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR EDERİM

İdik açıklamasının devamında, ?Kırıkkale üniversitesinde okuyan yabancı uyruklu Filistinli, Azerbaycan, Kıbrıs, Malezya, Suriye, Afganistan, Kırım buna benzer ülkeler var. Bunlar burada eğitim alıyorlar. Hepsi çok güzel Türkçe konuşuyorlar. En ufak bir iletişim problemi yaşamıyoruz. Derneğimiz hizmet olarak onların emrinde. Bizler Kırım´dan göç edenlerin torunlarıyız? diye konuştu. Üye Recep İçin ise, ?Kırımlı her insana kapımız açıktır burada. Kırıkkale´de okuyan Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kırıkkale üniversitesinde okuyan yabancı uyruklu misafirlerimizi bu akşam misafir ettik. Ben bu yemekte emeği geçen herkese çok teşekkür ederim? dedi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı