Yaban hayvanları unutulmadı

Yaban hayvanları unutulmadı

Kışın zor geçtiği Kırıkkale'de yaban hayvanları unutulmadı. Dağlarda yiyecek bulamadıkları için aç kalan hayvanlara yem bırakıldı.

SIKINTI ÇEKEN HAYVANLAR İÇİN

Kırıkkale Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na göre yaban hayvanlarının korunması amacıyla, olumsuz kış koşullarından etkilenen, kar nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanlarının daha kolay yiyecek bulmasını sağlamak amacıyla yemleme yaptı. Kırıkkale’nin Balışeyh, Sulakyurt ilçesi arasında kalan Özdere Mevkii, Sulakyurt ilçesi Deredüzü köyü, Balışeyh ilçesi Hıdırşeyh, Aydınşeyh köyleri ve merkez Kazmaca ile Pazarcık köylerinde yemleme çalışması yapıldı.

500 KG BUĞDAY VE 300 KG TAVUK PARÇA ET

Kırıkkale’de yaşayan, çulluk, bıldırcın, keklik, türleri için kırık buğday, mısır gibi taneli yem bitkileri yırtıcı kuşlardan olan doğan, şahin, kartal türleri ve et obur beslenen tilki, kurt, sansar, çakal gibi memeliler için de parça et ile yemleme çalışması yapıldı. Yemleme çalışmalarında 500 kg buğday ve 300 kg tavuk parça et kullanıldı.

YERLEŞİM YERLERİNE İNMELERİNİ ENGELLEMEK

Yemleme çalışmaları ile kar tabakası ile örtülü alanda yem bulması zorlaşan yaban hayvanların aç kalmaması sağlanarak, yaban hayvanların kendi yaşam ortamı beslenmesini sağlanarak, yerleşim yerlerine inmeleri önlenmesi amaçlanmaktadır. 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü