Vurgun, Zamlar milletin belini büküyor

Vurgun, Zamlar milletin belini büküyor

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, son yıllarda hükümetin yaptığı zamların vatandaşın belini büktüğünü söyledi. Vurgun, ?AK Parti?nin doğalgazdan, elektriğe, akaryakıttan, ekmeğe yaptığı zamların, Türkiye tarihinde görülmediğini iddia etti.

VATANDAŞLAR KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Vatandaşların zamlardan sonra kara kara düşündüklerini söyleyen Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun, ?Yıllardır sanal ekonomik gelişmeden övgüyle söz eden ve ülkeyi tamamen tüketim pazarına dönüştüren siyasi iktidarın ekonomiye yaptığı makyaj son zamlarla aktı. 10 senelik bilançoya bakılınca vatandaşın gerçek gündemi olan ekonomik durumun ne kadar vahim olduğu ortaya çıkıyor. Vatandaş yapılan son zamlarla birlikte kara kara, kabaran faturaları nasıl ödeyeceğini düşünüyor? diye konuştu.

 

ŞOK ETKİSİ YARATTI

Son yapılan zamların şok etkisi yarattığını belirten Vurgun, buna artık milletin tepki göstermesi gerektiğini söyledi. Vurgun, ?Bölgemizde ve iç siyasette yaşanan sıcak gelişmeler, hükümetin yaptığı son zamlarla birlikte yerini buz gibi bir havaya bıraktı. Vatandaş doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlarla adeta şoka girdi. Ekmek ve tüp de yapılan zamlardan nasibini aldı. Buna göre, 2002`de 1.76 olan benzinin litre fiyatı, bugün 4.72 lira olurken, aradaki yüzde 168`lik artış dikkat çekti. 2002 yılında bir mutfak tüpünün adet fiyatı 15 lira iken, bugün bu fiyat 60 liranın üstünde. Bu da, tüp fiyatlarının geçen 10 senede yüzde 300 arttığı anlamına geliyor? dedi.

 

İKTİDAR SÜREKLİ ZAM YAPIYOR

Elektrik ve doğalgaz zamlarının ardından Türkiye?nin ince bir çizgi içine girdiğini belirten Vurgun, ?Vatandaşın son günlerdeki en büyük sorunu elektriğe ve doğalgaza yapılan zamlar. Sokaktaki vatandaş, elektriğe yapılan yüzde 9`luk ve doğalgaza yapılan yüzde 18`in üstündeki zamlarla sarsıldı. Elektriğe ve doğalgaza yapılan zamlar vatandaşı kara kara düşünmeye sevk ederken, bu noktaya nasıl gelindiği ise bir türlü bilinmiyor. İktidar sürekli olumlu ekonomik gelişmeler ve "enflasyonu tek rakamlara düşürdük" söylemlerine rağmen memurlara yapılan yüzde 5`lik zamlar gibi hususlar dikkate alınınca Türkiye son yılların en zor günlerini bundan sonra yaşayacak? diye konuştu.

 

AKARYAKIT FIRLADI

Doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlardan önce benzine de neredeyse her hafta küçük oranlarda zamlar geldi. Son aylarda benzin ve motorinde sıkça rastlanılan bu durum sonrası benzin fiyatları Türkiye`yi Avrupa`da birinciliğe taşıdı. Bu anlamda benzine en son yapılan zamlar ile litre fiyatı neredeyse 5 lira sınırına yaklaştı. 10 yıl önceyle kıyaslandığında benzine yüzde 168 civarında zam yapıldığı ortaya çıktı. 2002 yılında benzine yapılan zamlarla birlikte İstanbul`un Avrupa yakasında kurşunsuz benzinin litre fiyatı 1.76 kuruş iken, bugün ise aynı benzinin litre fiyatı ise 4.72 kuruş düzeyine yükseldi.

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ